Haberal'ın yeni hedefi Bozdağ

Haberal'ın yeni hedefi Bozdağ

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal, AKP'li Bekir Bozdağ'a dava açıyor...

Mehmet Haberal kendisi hakkında “Demokrasiye kastettiği için tutuklandı” diyen AKP’li Bozdağ hakkında tazminat davası açması için avukatlarına talimat verdi.

Ergenekon davasından 15 aydır tutuklu olan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında duygusal 12 Eylül konuşması nedeniyle tekrar gündeme oturdu. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın kendisi için söylediği “demokrasiye kastettiği için tutuklandı” sözlerinin ardından Haberal’ın avukatlarından Feride Dilek Helvacı, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Bozdağ hakkında tazminat davası açma talebinde bulunduğunu söyledi.

 Helvacı, konuyla ilgili olarak VATAN’a şunları söyledi:

“Prof. Dr. Haberal, Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının ardından tazminat davası açılmasına yönelik talepte bulundu. Sayın Haberal’ın hayati riski devam ediyor. Şu anda kalp rahatsızlığı var ve bu rahatsızlık depresyonu tetikler durumda. Kalp rahatsızlığı için kullandığı ilaçlarda hipertiroid ve kan değerlerinde düşmeye sebebiyet veriyor. Sonuçta da kalp sık sık aniden durup çalışıyor ve grip oluyor. Duruşmada da bu sıkıntıları yaşadığını mahkeme heyeti gözleriyle gördü. Biz de heyet raporunu mahkemeye sunduk. Sayın Haberal’ın morali bozuk değil ancak haksızlığa uğradığı için üzüntülü. Yine de suçsuzluğunu biliyor ve adaletin tecelli edeceğine inanıyor. ”


‘Tutukluya izin yok’

“Sayın Haberal babasının cenazesine katılmak için cezaevi savcılığı aracılığıyla başvuruda bulundu ve doktor refakatinde ambülansla cenazeye katılıp katılamayacağını avukatları olarak bizler sorduk. Ancak Adalet Bakanlığı ‘hükümlülere bu türden izin verilebilir ancak tutuklulara verilemez’ şeklinde bir değerlendirme yaptı. Aslında özel bir izin verebilirdi. O dönemki sağlık durumu şu ana kıyasla çok daha iyiydi. Mehmet Bey’in babası ve annesi daha önce kendisini görmek istedi ancak Haberal Hoca bu rahatsız halde onların karşısına çıkmak ve onları üzmek istemediği için görüşmeyi reddetti.”

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül döneminin adaletsizliklerine örnek verirken Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın 12 Eylül’de tutukluylen ölen babasının cenazesine gidemediğini söylemişti. Önceki gün Meclis’te MHP’lilerin Prof. Dr. Haberal’ın da babasının cenazesine gönderilmediğini hatırlatması üzerine AKP’li Bozdağ “Haberal hakkında bu ülkenin demokrasisine, hukukuna, milli iradasine kastettiği için iddianame düzenleniyor” demişti.

Kaynak: Vatan

Etiketler :