HABERCİLİK YAPARAK ÖLDÜ

HABERCİLİK YAPARAK ÖLDÜ

İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in ekranlara yansıyan telefon konuşmalarının ardından, Genel Müdür Kahraman ile görüştüğü ve kan kaybettiğini söylediği ortaya çıktı

İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte düşen helikopterde bulunan İHA Muhabiri İsmail Güneş ile olay günü 16.30 sıralarında telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Kahraman şunları söyledi: “İsmail son olarak benimle görüştü. Haberci refleksiyle olan biteni anlattı. Kan kaybettiğini, yanlarındakilerde canlı alameti olmadığını aktardı. Ondan aldığımız bilgiler doğrultusunda ilgili yerleri haberdar ettik. Ona hâlâ ulaşamadık. Benden iyi haber bekleyen eşini de arayamıyorum. Muhabir arkadaşımızla 12 yıldır çalışıyoruz. Çok başarılı, çok sevdiğimiz, işinin ehli olan bir arkadaşımız. İstanbul’daki yönetici arkadaşlara, amirlerine ‘Beni de helikopterlerine davet ediyorlar. İlk defa helikoptere bineceğim. Götürüp, getirecekler. Yerime görev yapacak birisini ayarladım. Beni gönderin’ diyor. Onlar da ‘tamam’ diyor. Seçim atmosferi, malum her yerde takip edilmesi gereken siyasi parti mitingleri var. Netice itibariyle helikoptere biniyorlar. Hepimizin bildiği çileli, zor ve heyecanlı habercilik işini takip etmek için yola çıkıyor. Ondan sonra helikopterin düştüğünü 112 Acil Servisi’ne bildiriyor.”

ŞARJ MI, CAN MI DAYANIR?
112 Acil Servis görevlisi ile İsmail Güneş arasındaki telefon görüşmesini de eleştiren Kahraman, “Görüşme 19 dakika sürüyor. Buna ne şarz, ne de yaralanmış can dayanır. Bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Umarım acil servis, acil servis gibi çalışmıştır, böyle olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu. Olaydan hemen sonra Genel Müdür Yardımcılarının İsmail Güneş ile görüştüklerini de ifade eden Genel Müdür Kahraman, ondan aldıkları bilgiler doğrultusunda kurum olarak çeşitli yerleri arayıp yardım talebinde bulunduklarını, Gaziantep ve Kayseri’deki ekiplerin de olay mahalline sevkedildiğini söyledi.

EZİK VAR, KAN KAYBEDİYORUM
İsmail Güneş ile irtibatta olan arkadaşlarına, ‘ulaşırsanız mutlaka kendisiyle görüşmek istiyorum’ dediğini belirten Kahraman, şöyle devam etti: “İsmail, benimle yaptığı görüşmede ayaklarının çok ezildiğini söyledi. Daha önceki görüşmede kırık olduğunu söylüyor, ama bana ‘ezildi’ dedi. Ve neticede ‘kan kaybediyorum’ dedi. Neresi diye sormadım. Diğerlerinin durumunu sordum. Bir müddet konuşmadı. Onların ailelerini, kamuoyunu, bu işin haberci olarak hassasiyetini düşünerek onları söylemek istemiyorum. Özetle olumlu bir şey söylemedi. Sadece ‘etrafımda canlı alameti görünmüyor’ dedi. 5-6 kişi olduklarını, ama onlarla temasının olmadığını aktardı. Orada telefon gerekliydi. Onun için ‘hemen kapatıyorum, sen müsterih ol. Arama kurtarma ekiplerini harekete geçirelim. İnşallah size ulaşırlar’ dedim.”
Telefon görüşmesinin ardından İhlas Haber Ajansı Ankara Büro Temsilcisini arayarak, İçişleri Bakanlığı’nın, arama kurtarma ekiplerinin temasa geçmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı ve Jandarma ile görüşülmesi için talimat verdiğini hatırlatan Kahraman, “Arkadaşlarıma buradan sonuç iyi görünmüyor dedim. Ondan sonra da zaten arkadaşımızla irtibat kesildi. İHA olarak biz de irtibat kuramadık. Sonradan öğrendiğim arkadaşla başkaları da görüşmüşler galiba. O kadar saat o şarz dayanmaz. Dahası şarz mı dayanmadı, kendisi mi dayanamadı onu bilmiyoruz ama teknik takipçiler de şarzdan sinyal alamadıklarını söylediklerine göre şarz dayanamadı, kendisi de dayanamadı herhalde. Halen ümitliyiz, hayırlı haber bekliyoruz.”

İHA, İSMAİL İÇİN SEFERBER
İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, orada yapılan çalışmaların koordinasyonunu sağlamak üzere Genel Müdür Yardımcıları Hamit Arvas ve İsmail Ballı’nın bölgeye gittiklerini, İHA’nın bütün personelinin İsmail için bölgeye yığıldığını söyledi. Kahraman, “12 yıldır birlikte çalıştığımız güzide elemanımız için çok üzgünüz. Başarılı çalışmalarından dolayı, buradaki hizmet içi eğitimlerinde formasyon kazanmasından dolayı takdir, teşekkür belgeleri vermişiz. Arkadaşımız 2 çocuk babası. Allah hayırlı olan, iyi olan neyse onu nasip etsin. Ailelerine sabırlı olmalarını temenni ediyoruz” dedi. Resmi kaynaklardan da kaza ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını kaydeden Kahraman, onların da İHA personelinin ulaştırdığı bilgileri takip etmekle yetindiklerini söyledi.

SON ANDA BİLE HABERCİLİK
Türkiye’nin bu üzücü olayı İsmail’in ağzından öğrendiğini vurgulayan Kahraman, “İsmail o anda bile bütün Türkiye’ye haberi duyuruyor. Habercilik heyecanı ve gazetecilik refleksiyle 112 acil servisini ve diğer yerleri aramamış olsa, o anda kendi acıları ile meşgul olsa, belki de helikopterin düştüğünden saatler sonra haber alınacak. Bu da çok önemli bir haberciliktir. İsmail düşüyor, düşer düşmez telefonuna sarılıyor. Ve herkesi haberdar ediyor” şeklinde konuştu.

EŞİ, SEVİNDİRİCİ HABER BEKLİYOR
Gece saat 00:30 gibi İsmail Güneş’in eşi ile görüştüğünü, onun da kazayı dakika dakika ekranlardan izlediğini belirten Genel Müdür Kahraman, “Kendisi çok üzgündü. Bana ‘efendim sizden sevindirici bir haber bekliyorum’ dedi. Şu an arayamıyorum. Herhalde televizyonlardan haberi almıştır. En zor anlarımızı yaşıyoruz. Yani bu meslek prestijli, heyecanlı meslek. Ama heyecanla prestijin arasında vefasızlıklarla karşılaşabiliyor meslek arkadaşlarımız. Güzel bir haber bekliyorum, Allah’tan ümit kesilmez” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :