Habername olarak AFAD adına koordinatör müdür Talha Biçer ile konuştuk.

Habername olarak AFAD adına koordinatör müdür Talha Biçer ile konuştuk.

Habername olarak İzmir Depremi sonrası gelen yardımların dağıtımı konusunda AFAD adına koordinatör müdür Talha Biçer ile konuştuk.

Salim Yılmaz habername/İzmir

 

Habername- Talha Bey kendinizi tanıtır mısınız?

Talha Biçer- Adım Talha Biçer. Elazığ’da Sosyal Yardımlar Müdürlüğü görevini yapıyorum. Daha önce Van ve Elazığ depremlerinde profesyonel olarak çalıştım. İzmir’de deprem olunca AFAD adına burada koordinatör müdürlük görevini ifa ediyorum.

Habername- Ne tür yardımlar geliyor.?

Talha Biçer- Başta Devletimiz ve Türk Milleti olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Şimdiye kadar 75.000 paket gıda yardımı geldi. Bunun yanında battaniye, elbise yatak vb yardımlar da geldi. Koordinatörlük olarak biz, gelen yardımları paketleyerek ihtiyaç sahiplerine verilmek, aşevlerine dağıtılmak üzere hazır hale getiriyoruz.

Habername- Günlük kaç kişiye yemek veriyorsunuz?

Talha Biçer- Depremzedelere günlük ortalama 4.500 kişilik yemek iaşesi hazırlıyoruz.

Habername- Değişik nedenlerle evlerinde kalamayan depremzedeler nerede kalıyor?

Talha Biçer- Belirlenen 15 noktada çadır merkezleri kuruldu. Yaklaşık 2.500 kişi çadırlarda kalmaktadır. Diğer vatandaşlarımız ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Asıl hedefimiz çadırlarda ve yurtlarda kalan vatandaşlarımızın, kalıcı konutları yapılıncaya kadar 1+1 odalı konteynırlarda kalmalarıdır. Konuyla ilgili, İzmir valiliğinin konteynır kent kurma çalışmaları devam etmektedir.

Habername- Söz konusu vatandaşlarımızın bahsettiğiniz konteynır kente yerleştirilmeleri ne zaman olacaktır?

Talha Biçer-Tahminen 10 gün içinde konteynır kente herkes yerleşmiş olacak.

Habername- Yardımlar konusunda neler söylemek istersiniz?

Talha Biçer- Türkiye’ni her şehrinden ve yurtdışından yardımlar geldi. İzmir halkı da çok duyarlıdır. Onların da bireysel getirdiği yardımlar vardır. Buraya gelen tüm yardımlar AFAD başkanlığı bünyesinde yer alan AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) adlı programla takip edilmektedir. Programda, yardımla ilgili her türlü bilgi ve hareketlilik takip edilebilmektedir. Getiren kişinin bilgileri, yardımın depodan çıkışı, hangi çadıra, kime nelerin ulaştırıldığı gibi bütün detaylar kayıt altına alınmaktadır.

Habername- Depolarda günlük kaç kişi çalışıyor.?

Talha Biçer- Günlük 250 gönüllü ve 70 devlet memuru olmak üzere toplam 320 kişi 24 saat esasına göre 3 vardiya olarak çalışmaktadır.

Habername-  Son olarak  neler söylemek istersiniz.?

Talha Biçer- Yurt içi ve Yurtdışından yardım yapan herkese çok teşekkür ederiz. Memleketimizin dört bir köşesinden yardımlar akın akın geliyor. Devlet millet kaynaşmasını burada görüyoruz. Allah onlardan razı olsun. Devletimizin temsilcisi olarak biz buradayız.  Gece gündüz çalışıyoruz.

Habername- Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.