Habertürk Yayınında halka hakaret

Habertürk Yayınında halka hakaret

Seçimler yaklaştı, tv kanalları sokaklara indi. Önceki gün Habertürk'teki yayında halka hakaret edildi: Okuma yazma bilmeyen oy kullanmasın

Seçimlere iki aydan az bir süre kaldı. Televizyon kanalları da halkın nabzını tutmak için yollara düştü.

Habertürk, seçim otobüsü ile seçimlere kadar Türkiye'yi dolaşacak, halkın nabzını tutacak, sorunlarını siyasilere ulaştıracak.

Önceki gün Habertürk'ün seçim otobüsü İstanbul Beşiktaş'ydı.

Canlı yayında halka mikrofon uzatıldı. Sorunlar dile getirildi. Bu arada ilginç bir gelişme yaşandı.

Aslında her seçim döneminde ortaya çıkan kadim bir tartışma bu.

"Benim oyum dağdaki çobanın oyu ile bir mi" tartışması...

Kendilerine mikrofon uzatılan bir bayan, yanında bulunan eşarplı bayanı kastederek şöyle dedi: "Ben okuma yazma bilmeyenlere oy kullandırmam. Onlar oy kullanmasınlar. Eşlerinin yönlendirmesi ile oy kullanıyorlar"

Bu sözler üzerine yan tarafta bulunan başörtülü kadından, diğer kişiyi şok edecek bir açıklama geldi: Herkes sandığa girip tek başına oyunu atıyor, İstediğine atar istediğine atmaz" dedi.

Bunun üzerine başörtülü kadını aşağılayan, okuma yazma bilmeyen oy kullanmasın diyen bayan şu ifadeyi kullandı: Daha Oy'un ne demek olduğunu bilmiyor.

Evet her seçim döneminde bu tartışma ortaya çıkıyor. 2007 seçimleri öncesinde de Manken Aysun Kayacı "benim oyum dağdaki çobanın oyu ile bir mi" demişti.

Anlaşılan o ki bu konuda Aysun Kayacı yalnız değil. Son günlerin moda deyimi ile "halka Fransız, değişime Fransız" olan daha büyük bir kitle var Türkiye'de...

NTV'DE DARBE ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Son bir not olarak da şunu hatırlatalım. Televizyon kanalları seçim dönemlerinde "seçim otobüsleri" ile Anadolu yollarına düşerler ve seçmenin nabzını tutarlar. Geçen seçimlerde de NTV'nin seçim otobüsü yollara düşmüştü. Banttan yayınlanan programda bir kişi açık açık darbe çağrısı yapmıştı ve NTV bunu direk olarak yayına vermişti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.