Habertürk'ün haberine jet yalanlama

Habertürk'ün haberine jet yalanlama

Diyarbakır Valiliği, bugün Habertürk gazetesinin manşetinde yer alan 'Polise dayağa müdür örtbası' haberini yalanlayarak, haberde gerçeği yansıtmayan bilgilere yer verildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bir gazetede 'polise dayağa müdür örtbası' başlığı altında gerçeği yansıtmayan bir habere yer verildiği görülmüştür." denildi.

Bismil ilçesinde 7 Ağustos 2009 tarihinde polis merkezi amirliğine yapılan ihbarda biri kız diğeri erkek 2 çocuğun, plakasını verdikleri bir otoya bindirilmek suretiyle kaçırıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İhbar üzerine ilçe genelinde polis ekipleri konu ile alakalı çalışmaya başlamıştır. İlerleyen saatlerde plakası verilen oto ilçe merkezinde park halinde bulunmuştur. Etraftan yapılan araştırma sonucunda aracın sahibi olduğunu beyan eden şahıslara ulaşılmıştır. Ancak olay yerine varan ekip ile aralarında bir münakaşa yaşanmıştır. Münakaşa sonrasında çıkan arbedede 4 polis memuru yaralanmıştır."

Olaya karışanlar hakkında işlem yapılarak, hukuk içerisinde yasalara ve mevzuata uygun olarak halen devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Konu ile ilgili yapılan araştırmada ilgili haberde iddia edildiği şekliyle olayın örtbas edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :