Hablemitoğlu'nu kimin öldürdüğünü biliyor

Hablemitoğlu'nu kimin öldürdüğünü biliyor

Ergenekon'un ikinci iddianamesine giren bir ihbar mailinde necip Hablemitoğlu'nu öldürenleri emekli Albay Atilla Uğur ile Ergün Poyraz'ın bildiği ileri sürülüyor. İhbarcı Uğur'un eski askeri.

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde 18 Aralık 2002'de işlenen Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgilere de yer verildi. 'Kardanadam' imzasıyla savcılara gönderilen ihbar maillerinde ve bir gizli tanığın ifadelerinde, 'Kürşat' kod adlı emekli Albay Atilla Uğur'un Hablemitoğlu'nu öldürenleri bildiği ileri sürüldü.

ÇOK YAKIN ARKADAŞI ÖLDÜRDÜ

Jandarma İstihbarat biriminde bir süre görev yaptığını belirten, "kardanadam111@gmail.com' adresinden gönderilen ve 'Kürşat' kod adlı komutanımız Hasan Atilla Uğur hakkında bilgi vermek istiyorum" denilen mailde Ergenekon sanığı Ergun Poyraz'ın Hablemitoğlu cinayeti hakkında detaylı bilgilere sahip olduğu ileri sürülüyor. Mailde "Necip Hablemitoğlu ve İhsan Güven eylemleri ile ilgili olarak Kürşat'ın detaylı bilgisi var" ifadesi dikkat çekiyor. Mail'de, "Necip Hablemitoğlu'nu çok yakın bir arkadaşının öldürdüğünü Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'ın söylediği, Sevgi Hanım'ın da bu bilgiyi teyit ettiği ifade ediliyor. Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım da Ergenekon kapsamında verdiği ifadede Hablemitoğlu'nu eski suç ortağı Osman Gürbüz'ün Veli Küçük'ün talimatıyla öldürdüğünü ileri sürmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :