Habur soysuzluğu bizi engelleyemez

Habur soysuzluğu bizi engelleyemez

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''demokratik açılım'' çalışmaları konusunda ''Bu işi seçim için, siyaset için yapmadık'' dedi.

Yıldırım, ''demokratik açılım'' çalışmalarını anlatmak üzere düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' adlı dizi konferanslar programı kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) verdiği ''Lojistik, Ulaşım, Teknoloji ve Demokratik Açılım'' konulu konferansta, hükümetin İzmir'e yaptığı hizmetleri de anlattı.

''Bizim anlayışımızda hizmette sınır olmaz'' diyen Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın İzmir'de metro çalışmalarıyla ilgili sözlerini hatırlattı. Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinde, Eskişehir-İstanbul bölümünün ihalesine yapılan itirazlar nedeniyle 2,5 yıllık kayıp süreleri olduğunu, bu nedenle hizmete açamadıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Eğer Kamu İhale Kurumu (KİK), mahkemeler bizim düşündüğümüze göre karar verse 2.5 yılı kaybetmezdik. Bu en çarpıcı örnek. Hukuk hem tarafsız, hem bağımsız olacak. Mücadelemiz bunun için. Burada yaşanan; KİK karar vermiş, mahkeme düzeltmiş. Önümüze bakmalıyız. Ankara'da da raylı sistem, metro yürümüyor istenilen gibi. Asıl sorun bu... İzmirli anlamalı, metro gibi büyük altyapı işleri belediyelerin boyunu aşan işlerdir, tecrübe, maliyet olarak. Altından kalkamayacakları işe girip sonunu getiremiyorlar. Başka bir şey değil, kimsenin kimseyi suçlamasına gerek yok. Belediye metroyu yaparsa yapar, yapamazsa onu yapmak bizim boynumuzun borcu.''

İmkanlara göre adım atılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, siyasi vaatlerden de vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, projelerin bitirilme sürelerini 50 yıldan 10 yıla düşürdüklerini sözlerine ekledi.

SORULAR

Bakan Yıldrım, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

''Açılım 2011 seçimlerini nasıl etkiler?'' sorusuna karşılık , ''Bu işi seçim için, siyaset için yapmadıklarını'' kaydeden Bakan Yıldırım, ''Seçime yönelik bir proje değil bu. Kararlılığımız sürüyor. Habur soysuzluğu, Habur istismarı bizim kararlılığımızı engelleyemez. Seçim işi vatandaşın işidir. Biz çalışacağız. Seçim günü boynumuzu vatandaşa uzatacağız. Kararı onlar verecek'' dedi.

Yıldırım, trafikte hız limitlerinin düzenlenmesine yönelik soru üzerine salondakilere görüşlerini sordu. Salondakilerin çoğunluğunun hız limitinin artırılması yönünde görüş bildirmesi üzerine Yıldırım, ''Ben de kaybedenlerdenim'' dedi.

Engelli bir vatandaşın ''İzmir Büyükşehir Belediyesi 2010'u engelli yılı ilan etti ama ulaşımda kullandığımız kartlar için kontör sınırlaması getirdi. Siz bir şey yapabilir misiniz?'' talebi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşeceğini belirten Yıldırım, ''Engelliler yılından kasıt, sanırım haklarının kısıtlanması demek değildir. Yanlış varsa düzelteceklerini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI KABAK

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da Büyükşehir Belediyesi'nin 11 yıldır 1 metre bile metro yapamadığını ifade ederek, ''Metronun bitirilememesine ilişkin bahaneler mahkeme kararıyla kalktı. Aralık 2010'da bitirileceğini ilan etmişti başkan... Bitip bitmeyeceğini hep birlikte göreceğiz'' dedi.

Konferansın sonunda AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak, Bakan Yıldırım ve konferansa katkılarından dolayı İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş'a tabak hediye etti.

 AA

Etiketler :