Hac başvuruları bugün başladı

Hac başvuruları bugün başladı

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için başvurular bugün başlayacak.

22 Nisan'a kadar il ve ilçe müftülüklerine yapılacak başvurularda, hacı adayları, kayıt yeniletecek veya ilk defa kayıt yaptıracak. Hacı adayları başvurularını, müftülüklerden veya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'http://hac.diyanet.gov.tr' adresten alabilecekleri hac müracaat formu dilekçesiyle yapacak. Dilekçeye nüfus cüzdanı fotokopisiyle banka dekontu eklenecek.

ÜCRET İADESİ YAPILMAYACAK

İlk defa kayıt yaptıracaklar ilgili hesaba 15 TL, kayıt yeniletenler ise herhangi bir ücret yatırmayacak. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenlerle, hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecek. Önceki yıllarda müracaatı olduğu halde geçen yıl kayıt yeniletmemiş olanlarla, kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmayanların bu yılki hac müracaatları "ilk defa müracaat edenler statüsünde" değerlendirilecek. Çekilecek kura sonrası kesin kayıt hakkı sırası gelenlerden süresi içinde kaydını yaptırmayanlara, bu husus gelecek yıllarda müktesep hak teşkil etmeyecek.

TEK NUMARALI KAYIT GEÇERLİ

Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukların birbirleriyle; engellilerin ise daha önce hacca gitmemiş refakatçileriyle kuraya girme talepleri kabul edilecek. Yakınlarıyla başvuranlardan birisinin kayıt yeniletmesi, diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde, müracaatlar birlikte alınacak ve kuraya tek numarayla katılınacak. Daha önce hacca gidenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurulardan ya da kura çekiminden sonra, hacca gittikleri tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve kayıt ücreti de iade edilmeyecek. AA

Etiketler :