Hac iptal edilebilir

Hac iptal edilebilir

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşısının yetişmemesi halinde, hacıların gönderilmeme ihtimali üzerinde duruyor.

Sağlık Bakanlığı domuz gribi aşısının Ekim ayında hacılara yetişmesi için çalışıyor ancak aşının yetiştirilememesi halinde, hacıların gönderilmemeleri ihtimali üzerinde de duruyor.

Sağlık Bakanlığı ‘Domuz Gribi’ aşısının yetişmemesi halinde hacıları kutsal topraklara göndermeme ihtimali üzerinde duruyor. Diğer seçenek aşının Hac’da yapılması...

Bir başka ihtimal ise hacıların Hac’da aşılanmaları. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, domuz gribi aşısının dünyada henüz piyasaya sürülmediğini belirterek, aşıya ulaşma konusunda da kimsenin kesin bir tarih veremediğini söyledi.

BİLİM KOMİSYONU KARAR VERECEK

Genel Müdür Çom, “Aşılar ülkelerin piyasaya verme aşaması ile ruhsat alma aşamasına gelmesiyle paralel. Ne zaman piyasaya sunulur hale gelirse o zaman alacağız. Bu nedenle kesin bir tarih söylemekten ziyade, beklentimizi söylüyoruz. Aşının Ekim ayının ortaları ya da sonuna kadar Türkiye’ye gelmesini ümit ediyoruz” dedi. Çom, aşının hacılara yetişmeme ihtimalinin yüzde 30 olduğunu, hacca gidilip gidilmeyeceğine ise Bilim Komisyonu’nun karar vereceğini söyledi.

Etiketler :