Hacettepe'de Skandal Fotoğraf

Hacettepe'de Skandal Fotoğraf

'Ordu göreve' pankartlarının taşındığı Cumhuriyet mitinglerinde en ön sırada cübbeleriyle yer alan öğretim üyeleri, bu kez Gezi olaylarının perde arkasını gözler önüne seren bir pankartla ortaya çıktı.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde öğretim üyeleri, taşıdıkları 'Gezi' pankartıyla büyük bir skandala imza attı.

Yaklaşık 40 gündür devam eden Gezi ayaklanmasında en çok olayların yaşandığı şehirlerden biri de Ankara oldu. Ankara'daki ayaklanma sırasında 132 resmi ve özel işyeri, 71 Banka binası ve ATM cihazı, 74 sivil ve polis otosu, 30 toplu taşım ve Belso aracı, 4 itfaiye, 231sinyalizasyon-aydınlatma ve trafik sistemi, 117 reklam panosu ve otobüs durakları ile 75 noktada 193 Mobese kamerasının yakıldı, kırıldı, şehir savaş alanına döndü. Olaylarda çoğu üniversite öğrencisi  248 sivil ile 133 polis memuru yaralandı. Yine çoğu öğrenci 944 kişi gözaltına alındı. 

Ankara'daki eylemlerde şehrin yapısı nedeniyle en çok kullanılan kesim ise üniversite öğrencileri oldu. Üniversite öğrencilerine bu acı bilançoyu yaşatanların başında ise öğretmenleri geldi. İsminin başında Prof. ünvanı bulunan ve öğretim üyesi olan bu öğretmenler, öğrencileri sokağa teşvik etmek için öyle yollara başvurdular ki, bazıları eylemlere katılan öğrencilere fazladan not vereceklerini dahi vaddettiler.

Bu hatırlatmayı yaptık çünkü, bu öğrencilerin mezun oldukları okullardan biri olan Hacettepe Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde çekilen bir kare Ankara'da bu acı tablonun yaşanmasına kimlerin öncülük ettiğini gözler önüne serdi.

110720131223135458547_3.jpg

Söz konusu fotoğrafta üniversitenin öğretmenleri ellerinde 'Yetiştirdiğimiz çapulcularla gururluyuz' yazılı afiş taşırken görülüyor. Öğretim üyelerinin üstlerinde cübbeleriyle verdikleri bu poz, aslında Gezi ayaklanmasının da bir özetini oluşturuyor. 

Hükümeti devirmek için şehri yakıp yıkan öğrencileri yetiştirdiklerini söyleyen bu düşünce yapısındaki öğretim üyeleri, Cumhuriyet mitinglerinde de aynı şekilde cübbeleriyle yer almıştı. 

 

rotahaber 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.