Hacettepe'de skandallar zinciri

Hacettepe'de skandallar zinciri

İşçiler maaşını istiyor. Hastalara yemek verilmiyor, kanları taşınmıyor, röntgene götürülmüyor, hastaneye hizmet veren şirketler haciz tehlikesi ile karşı karşıya...

Türkiye'nin en büyük ve en önemli sağlık kurumlarından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üç gündür eylem yapılıyor. Temizlik, yemek, hasta bakımı, transfer işlemlerinde çalışan işçiler 2.5 aydır düzenli ödenmeyen maaşlarını almak için eylem yapıyor. Marmara isimli taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçiler, bugün diyabetli hastalar dışındakilere kahvaltı, yemek servisi yapmıyor.
HASTALAR PERİŞAN
Medya'da yer alan haberlere göre, Acil hastalar dışındakilerin kanlarını taşımıyor, hastalara bakım hizmeti vermiyor. Yemekhane önünde toplanan işçiler maaşlarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylüyor.
ŞİRKETLERİN DURUMU İÇLER ACISI
Diğer taraftan ihale karşılığı Hacettepe'den iş alan şirketlere de yaklaşık 1.5 yıldan buyana ödeme yapılmadığı öne sürüldü. Birçok şirketin ödemelerdeki aksamalardan dolayı haciz tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi.
TEK SUÇLU SGK MI?
Hastane yetkililleri ise, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan zamanında para alınamadığı için mağdur olduklarını, ancak taşeron işçilerin yaşadığı sorunun bundan kaynaklanmadığını belirtiyorlar. Üniversitenin firmaya gerekli ödemeyi yaptığını, ancak şirketin öncelikleri farklı olduğu için işçilere ödeme yapmadığını savunan yetkililer, şirketin yasalardaki açıklıkları kullanarak işçilerin özlük haklarını gasp ettiğini ifade ettiler.

Etiketler :