Hacı adayları bu yıl hacca gidemeyebilir

Hacı adayları bu yıl hacca gidemeyebilir

Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, dünyayı saran domuz gribi salgını nedeniyle Hac organizasyonunun bu yıl ertelenebileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi alarm seviyesini en üst düzey olan 6'ya çıkarttı Salgın, bu yıl Türkiye'den hacca gitmek isteyenlerin ziyaretini de tehlikeye soktu

Bakan Çelik "Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salgın nedeniyle alarm seviyesini en üst düzey olan 6'ya çıkarttı. Hac bu sene ertelenebilir. Ancak biz hazırlıklarımızı Hac olacakmış gibi yapıyoruz" diye konuştu.

Karayoluyla hac
Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet eden Devlet Bakanı Çelik, Hac'ca karayoluyla gidilebilmesi için yıllardır süren beklentinin önümüzdeki yıldan itibaren çözülebileceğini de ifade etti. Konuyu önümüzdeki yıl gündemlerine alacaklarını kaydeden Çelik, "Yol güvenliği nedeniyle karayolu ile Hac yasaklanmıştı. Ancak şimdi hem Suriye hem diğer ülkelerle ilişkilerimiz iyi. Karayolu ile Hac düşünülebilir" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü alarmda
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), domuz gribiyle ilgili olarak alarm düzeyini, salgın anlamına gelen ve en yüksek seviye olan 6'ya yükseltti. Bu yeni gelişmeyle birlikte WHO, 1968'deki Hong Kong gribinin ardından ilk kez küresel salgın alarmına geçti.

'Karar için henüz erken'
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, ''Hac seyahati ile ilgili bir tedbir için tabii ki daha erken. Ülkemizden yüzbinlerin üzerinde insan hacca gidiyor. Dolayısıyla o döneme bir kaç ayımız var. Hacca gidilmemesi yönünde bir karar alınabilir, bazı kısıtlamalar getirilebilir. Böyle bir şey mümkün, ama şu anda öyle bir tedbire ihtiyaç yok'' diye konuştu.

Etiketler :