Hacı adaylarına maskeli tavaf tatbikatı

Hacı adaylarına maskeli tavaf tatbikatı

Üsküdarda bu yıl hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarına, domuz gribinden korunmaları konusunda uygulamalı seminer verildi.

Seminerde domuz gribinden korunmak için maske takan hacı adayları, temsili olarak tavaf yaptı.

Yeni Valide Camii'nde öğle namazının ardından, Üsküdar Merkez Vaizi İsmail Özer ve Göztepe Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamit Okur tarafından verilen seminere kadınlı erkekli yaklaşık 250 hacı adayı katıldı. Hacı adaylarına ilk olarak cami içerisinde sinevizyon eşliğinde Kâbe'de yapmaları gereken etkinlikler anlatıldı. Daha sonra Prof. Dr. Hamit Okur, hacı adaylarına hastalıklardan nasıl korunmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Okur, hacı adaylarının hacca gitmeden önce mutlaka menenjit ve
grip aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyleyerek, "Özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar bu aşıları mutlaka yaptırsınlar. Kronik hastalığı olanlar da kendilerine yetecek miktarda ilacı yanlarında getirmeye özen göstersinler. Domuz gribi aşısı şu ana kadar Türkiye'ye gelmedi ancak bu ayın ortalarında gelmesi bekleniyor. Bu aşı geldiğinde ilk olarak hacı adaylarına uygulanacak. Takip edip mutlaka aşınızı yaptırın" diye konuştu.

Şu an ciddi bir tehlike olmadığını fakat hac süresince maskelerin mutlaka takılması gerektiğini belirten Üsküdar Merkez Vaizi İsmail Özer ise, "Şu an için çok büyük bir tehlike yok. Devletimiz ve Suudi Arabistan yetkilileri gerekli önlemleri alıyorlar. Tehlike olsa zaten sizlerin gitmesine izin verilmezdi" dedi.

Cami içindeki konuşmaların ardından hacı adaylarına cami bahçesinde uygulamalı seminer verildi. Hacı adaylarına ihramlarını ve maskelerini nasıl takacakları gösterildikten sonra, bahçedeki şadırvanı temsili olarak Kabe olarak kabul eden hacı adayları, hocalar eşliğinde maskelerini takarak tavaf yaptı. Hacı adaylarının seminer sırasında oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

HABERÖZ

Etiketler :