Hacıları dönüş heyecanı sardı

Hacıları dönüş heyecanı sardı

Kutsal vazifelerini yerine getiren 74 bin Türk vatandaşı, şimdi de hacı olarak yakınlarına kavuşma heyecanı sardı

Seyfettin Koçak'ın haberi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'dan dönüşlerin 30 Kasım ile 30 Aralık 2009 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Hacılar, 24 ayrı havalimanından Türkiye'ye girebilecek.

Gidiş dönüş uçak biletlerini tarifeli seferlerden alan birkaç kişiden oluşan hacılar ile görevli olarak orada bulunanlar bugünden itibaren yurda dönüyor. Diyanet yetkilileri, tamamı ilk hacı kafilelerini taşıyan planlanmış uçak seferlerinin ise yarından itibaren yapılacağını bildirdi.

Bu arada, 01 Aralık 2009 gece saat 02.35'ten sabah 09.10'a kadar Cidde, Medine ve Riyad şehirlerinden Atatürk Havalimanı'na, içinde hacıların da bulunduğu 6 ayrı uçağın gelmesi bekleniyor. Hacı olan 74 bin vatandaşın ülkeye giriş yapabileceği havalimanları ise şunları: ''Adana, Ankara, Antalya, Bursa-Yenişehir, Dalaman, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Konya, Muş, Nevşehir, Sivas, Samsun Şanlıurfa, Trabzon, Van havalimanları.''

"HACCA GİTMEK İSTEYENLERİN SAYISI ARTIYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'de hacca gitmek isteyen vatandaşların sayısında her yıl artış olduğunu buna karşın Suudi Arabistan'ın kontenjanı yükseltmediğini hatırlattı. Hac Dairesi Başkanlığı'nın kayıtlarına göre; bu yılki hac döneminde 2007 ve 2008 yıllarından beri bekleyen 548 bin 906 kişi kayıt yeniletti, 2009 yılında 206 bin 045 kişi de ön kayıt yaptırdı. Böylece Türkiye genelinde hacca gitmek isteyenlerin toplam başvuru sayısı 754 bin 951 kişiye ulaştı. Söz konusu sayının sadece 74 bini bu yıl hacı olabildi.

Diyanet'in, Suudi Arabistan piyasasını dikkate alınarak belirlediği fiyatlarla hacılar, konaklama tipi ve aldıkları hizmete göre kişi başı 2 bin 465 ile 12 bin 750 Euro arasında değişen ücret ödedi.
risalehaber.com

Etiketler :