'Haddini bilmez Cumhurbaşkanı'

'Haddini bilmez Cumhurbaşkanı'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a sert tepki gösterdi.

"Türkiye, Erivan'daki soykırım anıtında saygı duruşunda bulunacak gerçek bir Avrupalı hükümet tarafından yönetilecek" şeklinde ifadeler kullandığı belirtilen Sarkisyan'ı 'haddini bilmez'olarak niteleyen Bağış, "Türklere diz çöktürmeye kimsenin gücü yetmez." karşılığını verdi.

AK Parti Kağıthane İlçe Kongresi'ne katılan Bakan Bağış, konuşmasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a sert tepki gösterdi. Sarkisyan'ı 'haddini bilmez' şeklinde eleştiren Bağış, "Geçenlerde küçük bir komşu ülkenin haddini bilmez cumhurbaşkanı 'Türkler de gelecek diz çökecek' diye kendini haylice aşan bir söz söylemiş. Ben yiğidin harman olduğu Kağıthane'den ona bir mesaj göndermek istiyorum. Sen milletini açlıktan, fakirlikten dizinde derman bırakmayacak hale getirdin.Ermenistan'ın nüfusu açlıktan 4 milyondan 2 milyona düştü. Dünyanın dört bir tarafına göçüyorlar. Bir kısmı da bizim ülkemize geldi. Bizim yaşlılarımıza, çocuklarımıza bakıcı olarak çalışıyorlar. Bu da Türk milletinin gönlünün ne kadar geniş olduğunu gösteriyor." dedi. 

Kimsenin kendilerine diz çöktüremeyeceğini ifade eden Bağış, "Bizim de kendisine bir cevap vermemiz gerekirse Türklere diz çökertmek kimsenin haddi değildir. Aslında cevap olarak verilebilecek bir atasözümüz var ama ben oraya girmeyeyim. Zaten o lafının kendisine ve ülkesine maliyetini düşündüğü zaman dizlerini dövmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Bu millete karşı şuursuzluğu dize getirmeyi de biliriz." şeklinde konuştu.

Sarkisyan'ın, "Bir gün Türkiye yetkilileri Ermeni soykırımına ilişkin yaklaşımlarını yeniden değerlendirebilecek cesareti bulacaklar. Er veya geç, kendisini bir Avrupa ülkesi olarak gören Türkiye, Tsitsernakaberd'de (Erivan'daki soykırım anıtı) saygı duruşunda bulunacak gerçek bir Avrupalı hükümeti tarafından yönetilecek." ifadelerini kullandığı basına yansımıştı. 

KAĞITHANE KONGRESİ 
AK Parti 4. Olağan Kağıthane İlçe Kongresi, Cemal Kamacı Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kongreye, Bağış ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, kongre üyeleri ve partililer katıldı. 
Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Salondaki partililer Başbakan Erdoğan'ı uzun süre alkışladı.

(CİHAN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.