Hadi siftahı yaptı: Aklımda hep Taraf vardı

Hadi siftahı yaptı: Aklımda hep Taraf vardı

Kızının cinsel maceralarını köşesine taşıması ile ünlü Hadi Uluengin, Taraf'ta siftayı yaptı...

Uluengin, Taraf'taki ilk yazısında "Bütün mahrem çevrem şahittir ki daha beş yıl önce ve gazete henüz rotatif kokmadan aklımda ve fikrimde hep Taraf vardı. Şimdi kısmetmiş ve sonsuz mutluyum" dedi.

Hadi Uluengin'in, Ahmet Altan yönetimindeki Taraf'a katılması "tencere yuvarlandı kapağını buldu" şeklinde yorumlanmıştı.

Bunun nedeni, kızıyla ilgili yazdıklarının hafızalardaki yerini koruyor olması.

 

Hadi Uluengin'in Hürriyet'teki geçmişi düşünüldüğünde ilk akla kızıyla ilgili kaleme aldığı yazısı geliyor.
 
Uluengin'in 1995'te kaleme aldığı bu yazısı mide bulandıran cinstendi ve bugün bile halen hatırlandığında iğrendiriyor.
 
Uluengin, bu yazısında, kızının cinsel maceralarını anlatıyordu.
 
Hadi Uluengin, ergenlik çağına gelmiş kızının “artık sevgilisi ile yatmaya karar verdiğini” söylediğini; kendisinin de, “hastalık ve hamilelik tehlikesine karşı dikkat etmesi kaydıyla bunu izin verdiğini” anlatıyordu.
 
Uluengin, büyük tepki toplayan yazısını Hürriyet'teki 12.08.2005 tarihli köşesinde savunarak, "Fakat inanıyorum ki aynı yazı bugün yayınlanmış olsa gayet ‘sıradan' sayılır. Zira aradan geçen süre içinde Türkiye toplumu, dolayısıyla da o toplumun ‘ahlaki kıstasları' hızla değişti ve dönüştü" dedi.
 
Uluengin'i o yazısı şöyleydi:
 
"On yıl önce kızımın cinselliğiyle ilgili yazım kıyamet koparmıştı
 
 
Kızımın cinselliğine ilişkin olarak on yıl önce Hürriyet'te yazdığım bir yazı o sıra kıyametler kopartmıştı. Hatta, kıyamet ne kelime, skandal yaratmıştı. Nedeni mi?
 
Çünkü, o sıra artık ergenlik çağına gelmiş olan kerimem aramızdaki ilişkinin samimiyet ve dürüstlüğüne güvenerek, bana, artık sevgilisiyle yatmaya karar verdiğini söylemişti. Ben de, AIDS ve hamilelik tehlikelerine dikkat etmesi kaydıyla, kendisinin özgür ve sorumlu olduğu cevabını vermiştim. Bunu gazetedeki sütunuma aktarınca da af buyurun, ‘pezevenkliğim'den (!) bile dem vurmak cüretini gösterenler çıktı.
 
Oysa, tabii ki haklıydım! Ama eğer ortada bir ‘yanlış' (!) varsa, o ‘yanlış'ı belki benim fazlasıyla ‘öncü' ve ‘aykırı' davranmam oluşturmuştu. Zaten özünde ‘tabu' addedilen cinsellik gibi konuyu bir de üstelik ‘baba kız', ‘ebeveyn evlat' çerçevesine taşımak fincancı katırlarını ürküttü. Sahte bir ‘ahlak' anlayışı sarsıldı.
 
Fakat inanıyorum ki aynı yazı bugün yayınlanmış olsa gayet ‘sıradan' sayılır. Zira aradan geçen süre içinde Türkiye toplumu, dolayısıyla da o toplumun ‘ahlaki kıstasları' hızla değişti ve dönüştü. Bana göre de mutlaka ve mutlaka ‘iyi'ye ve ‘sağlıklı'ya doğru dönüştü. Yani şimdi daha az ikiyüzlüyüz ve daha çok dürüstüz. Çocuklar olarak da ebeveynler olarak da... Hayatın temel öğelerinden birisini oluşturan ve aslında herkesin bildiği cinselliği ‘normalleştirmek' konusunda hem ebeveynler, hem onların çocukları olarak yabana atılmayacak mesafe kat ettik. Birazcık Beyoğlu'nda gezinerek pırıltılı ve önyargısız bir gençliği seyretmek; yahut, yine ‘genç radyolar'da yapılan prezervatif reklam ve uyarılarını dinlemek, yukarıdaki harikulade dönüşümü saptamaya yeter !
 
Ne mutlu! Sağlıklı ve sorumlu, dolayısıyla özgür bir cinsellik yaşayacak olan çocuklarımız için de ne mutlu; artık onlara bu ortamı hazırlamak olgunluğuna erişen biz ebeveynler için de ne mutlu!"
 
TENCERE YUVARLANDI KAPAĞINI BULDU
 
Böyle bir kişilik olan Hadi Uluengin'in artık Taraf'ta yazacak olması “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” şeklinde yorumlandı. Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın da cinsellik konusunda sapıkça yazılarının olduğu biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.