Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Türkiye'de iki gün lodos esecek. Bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın batısı, yarın sabah saatlerinde ise Marmara'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor.

 

Türkiye'de iki gün lodosun esecek olması sıcaklığı yükseltirken, taşıyacağı çöl tozlarıyla havadaki pusu artıracak. Yarın gelecek yağışların çamur şeklinde düşmesine yol açacak. Bugün ise yurdun büyük bölümünde yağış yok.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul parçalı bulutlu ve bugün lodosla daha ılık, sıcaklık 15 derece.

Ankara parçalı bulutlu, rüzgar güneyden bugün hafif, yarın sert esecek.

İzmir'de çoğunlukla bulutlar, ara ara da güneş görülecek.

Bursa 17, Adana bugün 19 derece. Yarın tüm bu beş kente de yağış geliyor.

Marmara'lılar iki gün lodosu ve neden olduğu halsizlik, başağrısı gibi sağlık sorunlarını yaşayabilir. Gökyüzü bugün zaman zaman bulutlu, bazen güneşli olacak. Yarın yağmur geliyor, hafta sonu yağışa soğuma da eşlik edecek.

BU AKŞAM VE GECE MARMARA'NIN BATISI, YARIN SABAH MARMARA'NIN DOĞUSU İLE KÜTAHYA ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın batısı, yarın sabah saatlerinde ise Marmara'nın doğusu ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam ve gece Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'un batı yakası), yarın sabah Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İstanbul'un doğu yakası) ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Vatandaşlardan ve ilgililerden ani sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İç Anadolu bugün yağışsız, daha ılık ve güneyden rüzgar hafif esecek. Sıcaklık ortalama 12 derece. Yarın yağmurla birlikte rüzgar kuvvetlenecek. Sıcaklık düşmese de rüzgar hissedileni azaltıcak.

Ege'de lodos var, akşam kıyı şeridinde kuvvetli esecek. Sıcaklık 16 ila 19 derece. Gökyüzü biraz bulutlanıyor, ara ara güneş de var. Artan çöl tozu yoğunluğu, lodosun getirdiği nemle birleşince bugün Denizli, Afyon ve iç kesimlere yerel yağmurlar bırakabilir.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Antalya, Mersin arası da bugün bulutlanacak ve yerel hafif yağışların görüleceği kesimlerden. Ancak rüzgar zayıf, sıcaklık yüksek, Adana’dan, Güneydoğu’ya kadar gökyüzü de bol güneşli olacak.

Doğu Anadolu'da gece yağışlar kuvvetliydi, sabaha Erzurum, Kars arasında yer yer yağış kara dönse de bugün gün ortası güneşli geçecek.

Doğu Karadeniz'de geceki yağış sabah yalnız rizede sürebilir, bugünü Trabzon güneşli, Batı Karadeniz parçalı, zaman zaman bulutlu geçirecek. Yarın yağış geliyor.

Etiketler :