Hafta sonu hava nasıl olacak

Hafta sonu hava nasıl olacak

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağış uyarısı yapıldı. İşte yağış beklenen iller...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Ardahan, Hakkari, Şırnak ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde, Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Sinop çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Ardahan, Hakkari, Şırnak ve Van çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.


İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ





İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :