Hafta sonu kar geliyor

Hafta sonu kar geliyor

Hafta sonunu batı ve iç kesimler güneşe rağmen soğuk geçirecek. Bazı bölgelerde kar bekleniyor.

Yurdun orta kesimleri 5-6 derece birden soğuyor, ve kuvvetli yağış bekleniyor. Doğuda ise soğuma ve yağış hafta sonu, yükseklerde kar şeklinde bekleniyor.

Batının ardından bugün yurdun orta kesimleri 5-6 derece birden soğuyor, yağış batıda kesilirken, bugün orta kesimlerde kuvvetlendi. Doğuda ise soğuma ve yağış hafta sonu, yükseklerde kar şeklinde bekleniyor.

BÜYÜK İLLERDE BEKLENEN HAVA

İstanbul'da hava üç gün parçalı bulutlu, ama soğuk karayel üşütecek. Sıcaklık 15-16 derece.

Bugün Ankara 4-5 derece birden soğuyarak 11 dereceye indi, yağış hafifliyor.

İzmir parçalı bulutlu ama iki gün rüzgar kuzeyden serin esecek.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Bursa parçalı bulutlu ve soğuk, gece sıcaklığı 3 dereceye doğru iniyor. Bugün Adana serin ve kuvvetli sağanak yağmur var.

Yağış Marmara'yı terk etse de soğuk hava kalıyor. Parçalı bulutlar var. Hafta sonu da güneşe rağmen karayel havayı soğutacak. Bugün sadece Sakarya ve Bilecik'te kısa süreli yağış oldu.

İç Anadolu'da sıcaklık 4-5 derece azalışla 11-12 dereceye indi. Bu soğumayla Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde arasında yağışlar kuvvetini artırıyor. Hafta sonu yağış çoğu kentte yerini parçalı bulutlara bıraksa da soğuk hava kalacak.

Ege'de yağmurlar kesiliyor, gökyüzü parçalı bulutlu, hafta sonu güneşin etkisiyle biraz daha ılık geçecek. Ama akşam ve gece sıcaklığında azalış sürüyor.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu: Bugün Antalya açıyor, Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış var. Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay arasında gökgürültülü sağanak yağmur 50 kilogramdan fazla yağabilir.

Doğu Anadolu batının aksine bugün de ılık, ama yaklaşan yağışla hava bulutlanmaya başladı. Akşam Malatya'da yağmur var. Hafta sonu soğuma ile yağış yüksek il ve ilçelerde kara dönüşecek.

Pastırma yazı Doğu Karadeniz'de de artık sona eriyor, Samsun'dan Rize'ye kadar bugün 6-7 dereceye varan soğuma var. Yağmur da Samsun, Ordu, Trabzon boyunca kuvvetli bir şekilde başlıyor. Hafta sonu Kaçkar Dağları ve Gümüşhane'ye kar yağabilir. Ntv

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :