Hafta sonu sıcaklık artacak

Hafta sonu sıcaklık artacak

Hafta sonu birçok yerde 35 dereceye yakın olacak. Ancak pazardan itibaren bu artışla birlikte ülkenin batısında yaz yağmurları görülecek.

İstanbul güneşli, sıcaklık 30 derece yarın rüzgar zayıf, hava bunaltıcı olacak ama biraz da bulutlanacak. Ankara, İzmir ve Bursa’da güneşli, yarın bu kentlerde de bulutlar sıklıkla görülecek, Adana'da sıcaklık 36 derece.

Marmara güneşli, 30 derecenin üzerinde sıcaklık var, poyraz yine biraz sert. Yarın rüzgarın serinletici etkisi azalıyor, hava bunaltırken, aynı zamanda bulutlanacak, pazar günü Bursa ve Balıkesir çevrelerinde, hafta başıda daha geniş alanda yaz yağmurları bekleniyor.

İç Anadolu da bugün bol güneşli, yarın sıcaklık 29-34 dereceye çıkacak ama lodosa dönecek rüzgar bölgeye bulut taşıyağından, pazartesi yeniden yağmur görülebilir.

Ege güneşli, kıyılar boyunca rüzgar serinlik veriyor. Ancak pazardan itibaren rüzgar lodos yönlü o nedenle, bölgede bulutlanma artacak ve iç kesimlerde yaz yağmurları bekleniyor. Bugün Bodrum gölgede 36 derece.

Akdeniz güneşli, sıcaklık Antalya merkezde 38 dereceye çıkıyor. Yarın lodos bölgede nem oranını ve beraberinde bunaltıcılığı artıracak, hafta sonu güneşe daha az çıkılmalı.

Güneydoğu’da, Diyarbakır'da yağmur bekleniyor, sıcaklık Gaziantep'te 35 derece.

Doğu Anadolu'da Van, Bitlis-Muş arasında daha etkili olmak üzere Erzurum kadar yine sağanak yağmur olacak. Bölgede rüzgar da bir ara çok kuvvetlenebilir.

Karadeniz'de sıcaklık artarken, Rize-Artvin-Gümüşhane arasında ise yağmur sürüyor ve hava daha serin. Bolu-Sinop arasında yarın bulutlanma artacak, pazartesi yağmur olasılığı var.












[BU SAYFANIN İÇERİĞİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR]



Daha detaylı Hava Tahmin RAporları için tıklayın

Etiketler :