Haftada 1 gün TV izlemiyorlar

Haftada 1 gün TV izlemiyorlar

Rize`de bulunan özel bir ilköğretim okulu, ``televizyon izlemenin öğrencilerin başarısını ve aile içi ilişkileri olumsuz etkilediği`` gerekçesiyle

Rize`de bulunan özel bir ilköğretim okulu, ``televizyon izlemenin öğrencilerin başarısını ve aile içi ilişkileri olumsuz etkilediği`` gerekçesiyle, aileleri ile birlikte pazartesi günleri televizyon izleme kararı aldı.Okul Müdürü Tanju Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ülke genelinde televizyon izleme oranının arttığını, bunun da öğrencinin başarı düzeyini etkilediğini, aile içi ilişkiyi azalttığını savundu.

Okullarında öğrenim gören 560 öğrenciden 500`ünün velisiyle bir anket çalışması yaptıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

``Anket çalışmasında velilerimizin yüzde 57`si televizyonun aile ilişkilerini olumsuz etkilediğini, televizyon yüzünden işlerini ve çocuklarını ihmal ettiklerini, günde yaklaşık 3 saat televizyon izlediklerini, kitap okuma oranının çok düşük olduğunu belirtti.

Bu nedenle biz de, bununla ilgili nasıl bir uygulama yapabileceğimizi düşündük. Daha sonra velilerimizle de görüşerek, `TV`siz bir gün` projesini uygulamaya koyduk. `TV`siz bir gün``, pazartesi sabah 07.00`de başlayıp, salı sabahı 07.00`de sona eriyor.``

Pazartesi akşamları ailelerin artık televizyon izlemediğini, kitap okuduğunu anlatan Yıldırım, kitap okuma uygulamasını, belli velilerin katılımıyla okulda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıldırım, ailelerin sevdikleriyle daha çok vakit geçirdiğini, sosyal faaliyetlerde bulunduğunu, akraba ziyaretleri yaptığını belirterek, ``büyüklerimizin baş köşedeki yerini televizyon almaya başlamıştı. Büyüklerimizi yeniden bu proje ile baş köşeye oturtmaya gayret ediyoruz. Hem büyüklerimize saygı gösteriyoruz, hem de çocuklarımıza daha çok vakit ayırıyoruz`` dedi.

-VELİLER DE UYGULAMADAN MEMNUN-

Öğrenci velilerinden Canan Koçan, okulun başlattığı projenin çok olumlu olduğunu ifade ederek, ``vaktimizi daha yapıcı ve olumlu düşüncelerle ve işlerle değerlendiriyoruz`` diye konuştu.

Numan Toprak da, ``TV izleme alışkanlığını en aza indirmek için gösterilen gayretin okuldaki eğitim kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Proje sonrası gelişmelerin olumlu olması bizleri sevindiriyor`` dedi.



Etiketler :