Hain planı Emniyet deşifre etti

Hain planı Emniyet deşifre etti

Terör örgütü KCK'nın seçimler öncesi kaos oluşturmayı hedefleyen planları ortaya çıktı

Örgüt, eylem yapacak militanları, polis tarafından bilinen kişiler olmaması için başka illerden gönderiyor. İzmir'de geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi öğrencisi 3 kişi, içlerinde bomba bulunan iki kutu ile yakalanmıştı.

Terör uzmanları, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında terör örgütünün ülkede kaos ortamı oluşturmak için harekete geçtiğini belirledi. Buna göreKCKmilitanı olanüniversiteöğrencileri, örgütün talimatı doğrultusunda başka illere giderek eylem yapmayı planladı. Bunun en yakın örneği, geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşandı. İzmir'e eylem amacıyla gelen KCK terör örgütü üyesi, elinde bir bidon benzinle yakalandı. Mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklandı. Kısa bir süre sonra lise son sınıf öğrencisi F.G. (17), konserve kutusu içinde kullanılmaya hazır 1 kilogram patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte gözaltına alındı. Patlayıcıyı F.G.'den teslim almaya geldiği belirlenen Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği bölümü öğrencisi M.C.D. (21) de gözaltına alındı. İki zanlı, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olaydan üç gün sonraİzmirİl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yine Kocatepe Üniversitesi'nde öğretmenlik eğitimi alan A.K.'yi (24), elindeki bombayla yakaladı. Polisin geldiğini gören zanlının yere attığı torbada yapılan aramada, kola kutusunun içine yerleştirilmiş maytap, barut ve çeşitli kimyevî maddeler kullanılarak hazırlanmış, patlamaya hazır bomba ele geçirildi. Bomba etkisiz hale getirilirken A.K., sevk edildiği mahkemece tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, KCK militanlarının başka illere giderek kendilerini gizlemeye çalıştığını belirtiyor. Böylece çeşitli eylem ve yürüyüşlerde polisin tanımadığı teröristlerin kullanılması amaçlanıyor. Başka illere giden terör örgütü üyeleri, sempatizanlarının bulunduğu öğrenci evlerinde kalıyor. Eylem planladıkları yerlere giderek keşif yapan teröristler, daha sonra geldikleri şehre dönüyor.

ZAMAN

 

Etiketler :