HAİN SALDIRIYA STK'LARDAN BÜYÜK TEPKİ

HAİN SALDIRIYA STK'LARDAN BÜYÜK TEPKİ

Gaziantep'te meydana gelen ve bayram günü yüreklere kor düşüren hain saldırıya tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

20 STK SALDIRIYI KINADI

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren 20 sivil toplum kuruluşu, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı ortak basın açıklamasıyla kınadı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO), bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Türkiye'de son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan terör olaylarını ve kutuplaşma çabalarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Söz konusu girişimlerin Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik çalışmalar olduğunu ifade eden Ertekin, şunları kaydetti:

''Türkiye günden güne değişen ve gelişen bir ülkedir. İnsan haklarına gittikçe daha çok önem verilmektedir. Herkesin başkalarına zarar vermeden özgürce yaşaması için gerekli ortam sağlanmakta ve giderek daha da iyiye götürülme çabaları mevcuttur. Terörün sonu yoktur.

Bir şekilde kandırılmış ve terörün tuzağına düşmüş ve suça karışmamış vatandaşlarımızın da gelişen yeni Türkiye'de insanca yaşayabilmeleri için gerekli çaba sarf edilmektedir. Bu tedbirlere rağmen ülkeyi terörize etmeye çalışanlar için de en sert önlemler alınmalıdır.''

Ertekin, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Türkiye, Gaziantep'teki hain saldırının ardından teröre karşı tek yürek oldu.
Gaziantep'teki saldırıda hayatını kaybedenleri son yolculuklarına devletin zirvesi uğurlarken, sosyal medyada bir araya gelen on binlerce kişi terörü lanetledi.

Facebook'ta birlik ve beraberlik mesajları veren sosyal medya takipçileri, Twitter'da ''#70MilyonTEKyurekAntepliyiz'' etiketini Türkiye gündemine taşıdı.

Twitter'da ''#70MilyonTEKyurekAntepliyiz'' etiketi altında duygu ve düşüncelerini ifade eden on binlerce kişi, Gaziantep'te yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi, yakınlarının acısını paylaştı.

Terörü kınayan ve lanetleyen on binlerce kişi, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verirken, bazı twitter kullanıcıları, Gaziantep'teki cenaze töreninden fotoğrafları paylaştı.  Bazı kullanıcılar da ''Gaziantep, gazi olur, şehit olur ama asla teslim olmaz'', ''Bugün Türkiye tek yürek'', ''Ateş nereye düşerse biz işte oralıyız. Yandıkça büyüyen alev, kesildikçe uzayan dal gibi kardeşliğimiz'', ''Bu vatanın acısı neredeyse, tüm ülkenin yüreği orada atar.

Bugün ülkenin kalbidir Gaziantep'', ''Gün birlik beraberlik günü'', ''Canı yanan sabretsin, canı yakan, canının yanacağı günü beklesin Hz. Muhammed(s.a.v.)'' şeklinde tweet attı.

''#70MilyonTEKyurekAntepliyiz'' etiketi, Twitter'ın Türkiye gündeminde Trending Topic (TT) olurken, on binlerce kişi Türkiye'nin teröre karşı tek yürek olduğu mesajını verdi.

ADASO BAŞKANI SÜRENKÖK: TERÖR İĞRENÇ YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Gaziantep'teki hain saldırının, terörün iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Sürenkök, yazılı açıklamasında, Gaziantep'teki patlamada 9 vatandaşımızın ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Saldırıyı kınayan ve toplumun tüm kesimlerinin sağduyulu hareket etmesi gerektiğini ifade eden Sürenkök, şunları kaydetti:

''Hain saldırı, terörün iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdi. Masum vatandaşlarımızı hedef olan terör eylemini nefretle ve lanetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hain saldırı milletimizin yüreğini dağladı ve derin acı yaşattı. Türkiye'nin her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Terörün amacına ulaşmaması için sağduyulu olunması gerekir. Türk halkı birlik ve beraberlik içerisinde yaşama kararlılığını sürdürüyor.''

Sürenkök, ''Şu iyi bilinmelidir ki, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozamayacaklar, hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak, hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara da asla müsaade edilmeyecektir'' ifadeleri kullandı.

Sürenkök, açıklamasında, Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında şehit olan 9 asker ve bir korucuya da Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.

TMMOB: SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te bayramın ikinci günü düzenlenen bombalı saldırıda 9 vatandaşın hayatını kaybettiği, 69 vatandaşın ise yaralandığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

''Halkımıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizi çatışmalı bir ortama sürüklemeyi ve barış umudunu tüketmeyi amaçlayan bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Halklarımızın sağduyusunun toplumsal barışa yönelik bu türden saldırılara en güzel yanıtı vereceğine inanıyor, karanlık güçlerin hedeflerine ulaşamayacağını bir kez daha ifade ediyoruz.''

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ: ALLAH İÇİN BİRBİRİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Allah için birbirimizin kıymetini bilelim. Yüreklerimizi birleştirerek, din-i mübin-i İslam'a ve milletimize hizmet etme yolunda gayretimizi biraz daha artıralım'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılan Görmez, telekonferans vasıtasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki personelin bayramını kutladı.

Diyanet merkez teşkilatı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Ankara İl Müftülüğü personeline hitap eden Görmez, gerçekleştirilen saldırıların, bayram sevincini gözyaşına çevirdiğini ifade ederek, sabır ve metanetle, birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu konuda Diyanet mensuplarına da çok büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü belirten Görmez, ''Yaşanılan olaylar merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı olarak, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için çok daha yoğun çalışmamızı zorunlu kılıyor. Allah için birbirimizin kıymetini bilelim. Yüreklerimizi birleştirerek, din-i mübin-i İslam'a ve milletimize hizmet etme yolunda gayretimizi biraz daha artıralım'' dedi.

MAZLUMDER VE İHD'DEN KINAMA GELDİ

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlumder) ve İnsan Hakları Derneği (İHD), Gaziantep'teki 9 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı ortak basın açıklamasıyla kınadı.

Mazlumder İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan şube başkanı Cüneyt Sarıyaşar, ramazanda ve ardından bayramda gerçekleşen olayların can yakıcı olduğunu ifade ederek, Mazlumder ve İHD'nin yaşanan şiddet sarmalına ortak tepki göstermeyi sorumluluk saydıklarını belirtti.

Sarıyaşar, sivillere yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Sarıyaşar, kamuoyunun sağduyu göstererek bir siyasi partiye karşı manipülatif eylemler yapan ve parti binalarına saldıran grupların provokasyonuna gelmediğini söyledi.

Ortak basın açıklamasını okuyan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe de, ''Sivillere yönelik yaşam hakkı ihlali doğuran ve henüz faili belli olmayan bu eylemi, kayıtsız koşulsuz kınıyoruz. Söz konusu eylem vicdansız kör bir şiddet eylemidir. Bu ve benzeri olayların hangi kişi kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaraladığı bir vakıadır. Türkiye'deki temel sorunlar şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü acil gerekliliktir'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.