Hainler Böyle Kaçmış

Hainler Böyle Kaçmış

İki polisi şehit edenlerin 155 nolu polis telefonuna yalan ihbarda bulunup güvenlik güçlerini başka tarafa yönlendirdiği ortaya çıktı.

Samsun'un Ladik ilçesinde iki polisi şehit eden saldırganların 155 nolu Polis İmdat telefonuna "Kaymakamın evi tarandı" şeklinde asılsız ihbar yapıp, ekipler o bölgeye yönelirken kaçtıkları ortaya çıktı.

Saldırıyı PKK ve TKP/ML-TİKKO'lu teröristlerin birlikte gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor. Ladik'te önceki gece saat 22.30 sıralarında polise kurulan pusuyla ilgili soruşturma devam ederken olaydan yaklaşık 5 dakika sonra 155 nolu telefona yapılan asılsız ihbarı hangi telefondan kimin yaptığı araştırılıyor. Saldırının yapıldığı yerdeki yatılı okuldaki öğrencilerin silah sesini duyup pencerelere çıktıkları ve biri kadın 3 kişiyi ellerinde silahlarla koşarken gördükleri öğrenildi. Bu arada iki öğretmenin de saldırının yapıldığı Samsun Caddesi'nde yürürken biri kadın 3 saldırganı gördüğü belirtildi. Olayla ilgili çok sayıda görgü tanığı çıkarken teröristlerin araçla kaçtığını söylediler. Saldırganların belirlenmesi için çevredeki okul ve benzin istasyonu kamera kayıtları incelendi. Ancak uzak ve karanlık olduğu için görüntü bulunamadı. Emniyet güçleri ilçe giriş ve çıkışlarındaki tüm kameraları da incelemeye aldı.

PKK VE TİKKO ŞÜPHESİ

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Bölgeye Ankara, Samsun, Tokat ve Ordu'dan Özel Harekat Timleri sevk edildi. Bölgeye takviye giden jandarma ekipleri de operasyona destek verdi. Operasyon kapsamında Ladik kırsalı ve geçiş noktaları ablukaya alındı. Saldırının PKK ve TKP/ML-TİKKO tarafından birlikte gerçekleştirildiği şüphesi bulunuyor. PKK'nın bazı silahlı grupları kışı başta Tokat olmak üzere Karadeniz kırsalında geçiriyor. Polis ve Jandarma istihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hava şartlarının iyileşmesiyle beraber yeniden Bingöl ve Tunceli kırsalına dönme hazırlığı yapan PKK'lı grupların, Kandil'den gelen talimatla eylemi gerçekleştirdiği, Ahmet Türk'e yumruklu saldırının bahane olduğu öne sürüldü. Bu arada Ladikli vatandaşlar "Tahmin ediliyordu, neden önlem alınmadı" diye tepki gösterdi. Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, 20 gündür saldırı yapılacağı söylentisi bulunduğu öne sürdü. Karahan, "Burada bir saldırı olacağı daha önceden belliydi. Emniyet açısından alarm veren ve takviye yapılması gereken bir ilçeye ciddi bir takviye yapılmadı. Bir zaafiyet içine düşüldüğüne inanıyorum" diye konuştu. Bu arada saldırı gecesi yürüyen halk, ilçede duble yol çalışması yapan inşaat firmasının Doğu kökenli sahiplerine tepki gösterdi.

OĞLU DA POLİS

Şehit polisler Hüseyin Koç ve Malik Saykal için Samsun Valiliği'nde dün tören yapıldı. Akif Koç babasının naaşını gözyaşıyla taşıdı. Koç'un polis olan diğer oğlunun halen vatani görevini yaptığı öğrenildi. Koç'un cenazesi Tokat'ta defnedildi. Bekar olan Malik Saykal da bugün Amasya'da defnedilecek.

Etiketler :