“HAK, İÇİN BİTİRİN BU HUSUMETLERİ”

“HAK, İÇİN BİTİRİN BU HUSUMETLERİ”

‘Hakk’ın razı olacağı birliktelik için sıkılan yumrukları açın’

Van’da Avcı ve Hasar aileleri arasındaki kan davası sebebiyle 47 çocuk halen okula gidemiyor.

 

Geçtiğimiz temmuz ayında Van’ın Kırgamış Yaylası’nda Avcı ve Hasar aileleri arasında çıkan kavgada, bir kişi ölürken, üç kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından başlayan kan davası iki aileyi de evlerine kilitledi. İki aile arasında başlayan husumetten dolayı 47 çocuk halen okula gidemezken, aile, çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına bile göndermedi.

 

“HAK, İÇİN BİTİRİN BU HUSUMETLERİ”

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin köklü ailelerinden “Kikan aşireti” reisi Mehmet Timurağaoğlu, Vakit aracılığıyla yaptığı çağrıda ise, bölgedeki kan davalarının sona erdirilmesini isteyerek, “Din kardeşi olmak, didişmeyi değil dayanışmayı, aldatmayı değil paylaşmayı gerektirir. Toplumu besleyen ana damarlardan olan kardeşçe yaşama ilkesine sarılalım. ‘Müslüman barış, selamet ve esenlik davetini kabul ederek, Allah'ın koruması altına giren kişidir.’ Hakk'ın razı olacağı bir birliktelik için sıkılan yumrukları açalım” dedi.

 

“HEP BERABER İNSANLIĞA HİZMET EDELİM”

Bölgede yaşanan kan davalarını “toplumsal bir yara” olarak değerlendiren Timurağaoğlu, “Birbirimizi kırıp dökmek yerine, insanlığa hizmet etmek için yarışmalıyız. Çünkü insan, canlıların en seçkini, en şereflisi ve kutsalıdır. Yüce kitabımız Kur’ân, hak katında bu kadar değerli olan insanın hayatına haksız yere kıymanın, tarif edilemeyecek kadar büyük bir suç teşkil ettiğini vurguluyor” diye konuştu.

 

“KARDEŞLİĞİ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ”

Sözlerinin sonunda Hz. Peygamber’in, “Allah Resûlü (s.a.s.) bir gün, ‘İki Müslüman kılıçları ile karşı karşıya geldiklerinde, öldüren de öldürülen de Cehennem’dedir’ buyurdu. ‘Ya Resûlallah! Öldüreni anladık; ama öldürülen kişi neden Cehennem’e gidecek?’ diye sorulunca; ‘Çünkü o da arkadaşını öldürmeye kararlıydı’ dedi” hadisini hatırlatan Timurağaoğlu, “Artık kardeşliği yeniden inşa etme zamanı” diye konuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

Etiketler :