Hakan Şükür artık spor yorumculuğu yapamayacak

Hakan Şükür artık spor yorumculuğu yapamayacak

Milletvekillerine maaşları dışında ücretli bir işte çalışmama yasağı konulacak.

TBMM Etik Kurulu Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün özel bir televizyon kanalında futbol yorumculuğu yapmasıyla başlayanMilletvekili ikinci iş yapabilir mi?” tartışmasına nokta koydu

ÜCRETLİ İŞTE ÇALIŞMA YASAĞI

Taslağa göre, milletvekilliği saygınlığını artırmak amacıyla milletvekillerine maaşları dışında ücretli bir işte çalışmama yasağı konulacak. Mevcut anayasada yer alan “yapılamayacak işler” bölümü daha da netleştirilerek, özel sektör de yasaklar kapsamına alınacak. Böylece milletvekilleri, köşe yazarlığı, televizyon programı ve spor yorumculuğu gibi hiçbir işte çalışamayacak, ücret alamayacak.

3 AY İÇİNDE İSTİFA EDECEK

Başta Şükür olmak üzere ikinci iş yapan milletvekilleri yasal düzenlemenin TBMM’de kanunlaşmasından itibaren 3 ay içinde bu işlerinden istifa edecek. İstifa etmeyenlerin milletvekilleri yargılama ihtiyacı bulunmadan düşürülecek.

TEK İSTİSNA SANAT

Konuyla ilgili yasa tasarısı hazırlama çalışmalarını sürdüren komisyonun başkanı TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, yasada "milletvekillerinin mesleklerini yapabilme" konusundaki tek istisnanın "sanat" olacağına işaret ederek, "Sanat eseri üretimi kapsam dışında tutulabilir. Mesela milletvekili resim yapıyor, beste yapıyor, kitap yazıyorsa sanatla uğraşmasını nasıl önleyeceksiniz? Bunları yasak kapsamına almadık" demişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.