Hakim Kaçmaz fena yakalandı

Hakim Kaçmaz fena yakalandı

Haberal'ın yeğeni cinayete azmettirmekten tutuklandı. Sanık ve tanıklar suçladı. Savcı ‘azmettirici' dedi. Kaçmaz, ilk celsede tahliye etti, sonra da beraat ettirdi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında Sincan Adliyesi'nde incelemelerde bulunan Adalet Bakanlığı müfettişleri bir skandalı ortaya çıkardı. Hakim Osman Kaçmaz'ın ‘uyuşturucu rant kavgası nedeniyle işlenen bir cinayetle ilgili soruşturmada tutuklanarak cezaevine konulan Ergenenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yeğeni Alev Haberal'ı görgü tanığı ifadeleri ve savcılığın mütaalasına rağmen beraat ettirdiği belirlendi.

CİNAYETİN NEDENİ UYUŞTURUCU RANTI

Ferdi Arıkan'ın (27) Etimesgut'ta sokak ortasında öldürülmesinin ardından polis soruşturma başlattı. Cinayetin sebebinin uyuşturucu rantı kavgası olduğu belirlenince devreye Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri girdi. ‘Silgi' adı verilen operasyonla 20 Eylül 2008 tarihinde Ferdi Arıkan'ı öldüren tabancanın tetiğini çeken Savaş Yağmurlu ile cinayetin talimatını verdiği iddiasıyla Alev Haberal ve sevgilisi Yener Cengiz ile birlikte 2 adamı gözaltına alındı.

“ALEV HABERAL ‘ATEŞ ET' DEDİ”

Daha önce ‘uyuşturucu' ve ‘ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından sabıkası olan Alev Haberal ile arkadaşları çıkarıldıkları Sincan nöbetçi mahkemesi tarafından tutuklandı. Görgü tanıkları, polis ve savcılık ifadelerinde “Alev ateş et dedi” şeklinde beyanlarda bulundu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı sanık Savaş Yağmurlu'nun ‘cinayet' suçundan Alev Haberal'ın ise ‘azmettirme' ve ‘cinayete iştirak' suçundan cezalandırılmalarını istedi.

SAVCI KARARA İTİRAZ ETTİ

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Alev Haberal hakkında Hakim Osman Kaçmaz ilk celsede tutuksuz yargılama, sonra da beraat verdi. Kaçmaz'ın kararına itiraz eden savcılık makamı itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Öte yandan soruşturmayı yürüten Organize Polisi, Nuray Zeliha Kaya isimli bir kişinin Sincan Adliyesi'nde rüşvet ilişkileri içine girdiğini belirledi. ‘Yargı görevini yapanı etkileme' suçundan gözaltına alınan Kaya'nın Alev Haberal ve sevgilisi Yener Cengiz için Sincan Adliyesi'nde görüşmeler yaptığı ileri sürüldü.

KAÇMAZ'IN HER KARARI BÖYLEYSE!

Mahkeme kararını okumadı mı ?

Sincan 1. Ağır Ceza Başkanı Kaçmaz'ın Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek hakkında verdiği ‘yargılanmalı' kararı da skandal çıktı. Olay şöyle gelişti: Yerel seçimler öncesinde Facebook'ta ‘Kemal Kılıçdaroğlu PKK'lıdır' isimli bir grup oluşturuldu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı CHP'li Şahin Mengü, Facebook'taki bu gruba erişimin engellenmesi için Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne müracaat etti.

MAHKEME KARARI YANLIŞ YAZDI

Davayı 16 Şubat'ta karara bağlayan 19. Asliye Hukuk, söz konusu grubun erişiminin engellenebileceğine hükmetti, ancak hüküm 2009-10 sayılı kararda yanlış yazıldı. Kararda “www.facebook.com'daki ‘Kemal Kılıçtaroğlu PKK'lıdır' adlı gruba erişimin engellenmesinin geçici ihtiyati tedbir yoluyla ENGELLENMESİNE” denildi.

KAĞITTAKİ KARARI UYGULADI  AMA!

19. Asliye Hukuk, “gruba erişimin engellenmesinin engellenmesine” diyerek “gruba erişimin engellenmesi, verilen kararla engellemiş” oldu. Karar TİB'e gitti ve TİB de mahkeme kararına uyarak herhangi bir engelleme yapmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatları TİB Başkanı Fethi Şimşek'in mahkeme kararını uygulamadığını öne sürerek Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat etti. Mahkeme Başkanı Kaçmaz da, 19. Asliye Hukuk'un verdiği kararı uygulamadı diye Şimşek hakkında ‘yargılama' kararı verdi.

STAR

Etiketler :