Hakim Kuban'ın yeri değiştirildi

Hakim Kuban'ın yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, adli yargıda görev yapan 410 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerini değiştirdi.

Balyoz soruşturması kapsamında verdiği tahliye kararları tartışma konusu olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban, Eskişehir'e atandı. Kuban'ın Eskişehir'de hangi mahkemede görev alacağının ise kente geldikten sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından belirleneceği belirtildi

HSYK, adli yargıda görev yapan 410 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerini değiştirdi. Adli yargıya ilişkin kararname taslağı üzerindeki çalışmalarını tamamlayan kurul, Balyoz tahliyelerine imza atan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban'ı Eskişehir hakimliğine atandı. Kuban'ın Eskişehir'de hangi mahkemede görev alacağı ise kente geldikten sonra yine HSYK tarafından belirleneceği öğrenildi. Kuban'ın Eskişehir'deki mevcut iki ağır ceza mahkemesinden birinde üye olarak görev alabileceği belirtiliyor.

Hakim Oktay Kuban, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan 19 sanığın tahliyesine karar vermiş, tahliye kararları kamuoyunda tartışmaya neden olmuştu. Kuban, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Korgeneral Yurdaer Olcan ve Tümgeneral Abdullah Dalay'ı da serbest bırakmıştı.
 

Etiketler :