Hakim, protestocu öğrenciye acımadı

Hakim, protestocu öğrenciye acımadı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kasım ayında üniversite harçlarına yapılan zammı protesto eden öğrencilerden Edward Woollard 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

18 yaşındaki protestocu öğrenci, gösteriler sırasında iktidardaki Muhafazakar Parti binasına girerek, binanın çatı katına çıkmıştı. Woollard, çatı katındayken protesto amacıyla eline altığı metal bir parçayı aşağı insanların bulunduğu yere doğru fırlatmıştı. Gösterilerden sonra 8 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Olayın görüntüleri televizyonlarda yayınlandıktan sonra söz konusu öğrenci kendi annesiyle birlikte karakola giderek polise teslim olmuştu. Woollard, cezasının en az yarısı olan 1 yıl 4 aylık süreyi cezaevinde geçirecek. Daha sonra mahkemenin onay vermesi halinde geri kalan 1 yıl 4 aylık diğer bir süreyi de ev hapsinde geçirebilir.

Woollard'ın mahkum eden hakim, kararla ilgili üzüntülerini dile getirdi ancak adaletin bunu gerektirdiğini söyledi. Yargıç Geoffrey Rivlin, "Bu yaşta bir gencin hapse mahkum edilmesi çok üzücü bir olay. Ancak adaletin de toplumu korumak ve şiddetten arındırmak gibi bir görevi vardır. Bu şiddeti gösterenlere hoşgörülü davranılamaz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :