'Hakim savcı alımı hızlandırılmalı'

'Hakim savcı alımı hızlandırılmalı'

Hukukçular Kulübü Başkanı Avukat Ercan Poyraz, ülkede ciddi bir adalet sistemi problemi bulunduğunu belirterek, "Hükümet ve Adalet Bakanlığı tarafından hakim savcı alımı hızlandırılmalıdır." dedi.

Yaklaşık bin 100 hukuk öğrencisi olan Hukukçular Kulübü 3. İstişare Kampı'nı Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirdi. 50 yönetim kurulu öğrencisinin katılımıyla Hendek Bayraktepe Tesisleri'nde yapılan programda konuşan Kulüp Başkanı Ercan Poyraz, yargıdaki hakim savcı eksikliğinin mevcut yargı organlarını hantallaştırmış olmasının adalet sisteminin kanayan yarası olduğunu ifade etti. Ülkede ciddi bir adalet sistemi problemi bulunduğuna dikkati çeken Poyraz, hakim ve savcı alımının hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Referandum süreciyle gerçekleşen Anayasa değişikliğinin yargının üst kurumları olan HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nde değişikliğe neden olduğunu kaydeden Poyraz, şunları söyledi; "Bundan sonraki süreç ülkemize tarihini değer yargılarını ve mutlak adalet anlayışını benimsemiş hukukçular yetiştirerek tamamlanabilir. Zira darbelere ihtilallere dur diyebilecek olanlar adalet anlayışını en üst seviyede tutmuş olan hukukçulardır. Temennimiz siyasi taraf olmaktan uzak, güvenilir hukuk sistemini kurmayı amaçlayan yargı mensuplarının sorunları çözdüğü, adaleti sağladığı günleri görmektir."

Hukukçular Kulübü, toplantıya desteklerinden dolayı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Kılıç ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :