Hakim tehdit edilince...

Hakim tehdit edilince...

ANKARA- Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) arasında yaşanan atama kriziyle ilgili dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı.

Ergenekon'da yargıyı etkilemekle suçlanan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan avukatlardan biri de Kudbettin Avcı. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde Avcı'nın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ı açıktan tehdit ettiği görülüyor. Avcı, hakime, istediği tahliye kararının verilmemesi halinde 'iftira' atacağını anlatıyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İsim vermeden Mahkeme Başkanı Erkan Canak'ın tehdit edilme olayına değinen Ergin, hakim ve savcıların davalar nedeniyle tehdit ve baskı altında olduklarını söyledi.

Canak olayının HSYK toplantılarında gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Ergin, konunun gündeme geldiğini, ancak HSYK üyelerinin tehdit edilen hakimin görevden alınmasını talep ettiğini açıkladı. HSYK üyeleri ise kendilerinin kimseyi görevden almak gibi bir niyetlerinin olmadığını iddia ederek sadece hakim ve savcıların durumlarını görüşmek istediklerini savunmuştu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk olarak Ergenekon terör örgütünde üst düzey yönetici olmakla suçlanan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un eşi Muzaffer Eruygur'a ait ses kaydıyla gündeme gelmişti. Mukaddes Eruygur, daha sonra kendisinin de kabul ettiği söz konusu kayıtta, "12. ve 14. Ağır Ceza mahkemeleri bizden." diyordu. Ergenekon'un dışarıdaki bağlantılarının yargı üzerindeki baskıları mahkeme kararıyla yapılan dinlemelere takılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, operasyonda tutuklanan avukat Ali Hadi Emre ile yaptığı görüşmede, yine son operasyon sonrası tutuklanan Kudbettin Avcı'nın kendisini nasıl tehdit ettiğini şu sözlerle anlatıyordu: "Kudbettin beni ikide bir tehdit edip duruyor ya. Ya ne bileyim işte o hadiseden dolayı yok efendim işte bunu tahliye edeceksin, etmezsen seni müfettişe şikayet ederim. İftira ederim. Zafer Bey'e söylemiş. O da geldi bana söyledi. Moralim bozuluyor ya. Ya ben de anlamıyorum ki yok efendim işte seni şikayet edeceğim. Yok şunu yapacağım. Ben de yatarım. Sen de yat. Bizim Zafer başkana söylüyor. O da gelip bana söylüyor. Ya bu kafayı mı yemiş? Böyle tehditle bir şey mi istiyor?" Ali Hadi Emre: Bir konuşurum başkanım, size uğrarım sonra.

Etiketler :