Hakim ve Savcı lojmanlarında yakalanan asker PKK'lı çıktı

Hakim ve Savcı lojmanlarında yakalanan asker PKK'lı çıktı

Ergenekon ve Balyoz başta olmak üzere kritik davaların savcı ve hakimlerinin ikamet ettiği İstanbul Başakşehir'deki hakim lojmanları çevresinde suikast iddialarını akıllara getiren ilginç olaylar yaşandı.

Önceki gün hakim ve savcılara ait Adalet Bakanlığı Lojmanları'nın bulunduğu Başakşehir'de iki şüpheli şahıs bölgede devriye gezen polislerin dikkatini çekti. Sivil kıyafetli şüphelilerden birisi, polisleri fark edince, üzerindeki silahı atarak kaçtı. Diğer şüpheli ise kaçmaya çalışırken polis ekibi tarafından kıskıvrak yakalandı. Kaçan şüphelinin attığı silahı bulan polis, 7.65 milimetre çapındaki tabancanın namlusunda mermi bulunduğunu, ateşleme sisteminin harekete geçirildiğini, horozunun da kalkık olduğunu gördü. Yakalanan şahsın PKK Terör Örgütü'yle ilgili kaydı bulunduğu için olay, anında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine havale edildi. İstanbul Emniyeti'nde olayla ilgili detaylı bir soruşturma yapıldığı belirtildi. Hâkim ve savcıların günlük mesai için lojmanlardan çıkış saatleri sırasında yaşanan olayla ilgili zanlının İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Polis ekiplerinin kimliği tespit edilen diğer şahsın peşinde olduğu aktarıldı. Yakalanan şüphelinin asker olduğu ve birliğinden hava değişimi alıp İstanbul'a geldiği iddia edildi. Genelkurmay Başkanlığı önce sitesinde bu şahsın asker olmadığını açıkladı. Ancak daha sonra sitesindeki bu açıklamayı kaldırdı.

Seçim sürecinde provokasyonlar artıyor

Demokratikleşme yolunda attığı önemli adımlarla normalleşme sürecine giren Türkiye, seçim öncesi yeni provokasyonlarla karşı karşıya. Bu durumu tersine çevirmek için harekete geçen karanlık güçler, kirli planlarını uygulamak için 15 Şubat'ta düğmeye basmıştı. Güvenlik birimlerinin raporlarına göre eylemler seçimlere kadar sürdürülecek. Daha önce de bir PKK'lı, Gazeteci Yazar Mehmet Metiner'e suikast hazırlığında yakalanmıştı. Güvenlik birimlerinin raporlarına göre terör örgütü KCK, şubat ayı içerisinde teröristlerin mezarlarının ziyareti, gece eylemleri, basın açıklamaları, korsan gösteriler ve halk inisiyatifi adı altında bildiri dağıtılması gibi eylemler yapacak. Şehir merkezlerinde de başta kepenk ve kontak kapatma, okula ve işe gitmeme gibi sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :