Hakimleri böyle tehdit ettiler!

Hakimleri böyle tehdit ettiler!

Balyoz davası duruşmasında hakimlere tepki kan donduran bir tehdide dönüştü.

Mahkeme heyeti, kararı açıklamak üzere toplandığında saatler 20:30'u gösteriyordu. Duruşma salonu bir anda sessizleşti. Herkes karara kilitlendi.

Kararın okunması sırasında ayağa kalkmaları gereken sanıklar ve avukatları, ayağa kalkmadı. Karar okundu. 163 emekli ve muvazzaf asker tutuklandı.

Duruşma salonundaki sanık yakınları, kararı alkışlarla protesto etti. Mahkemenin oybirliği ile aldığı karara tepkiler tehdide dönüştü.

Sanık yakınları hakimlere, "Çocuklarınıza iyi sarılın bu gece!" diye bağırdı. Sanıklar ise hep bir ağızdan önce Harbiye Marşı'nı, ardından da Deniz Harp Okulu Marşı'nı okudu. Bu tepkiler üzerine duruşma salonunda güvenlik tedbirleri artırıldı. Duruşma salonuna takviye Jandarma görevlileri çağrıldı. Sanıkların kaçma ihtimaline karşı önlem alındı. Cezaevinde görevli jandarmalar çıkan araçları didik didik aradı. Araçların bagajları kontrol edildi.

Dışarı çıkanların kimlikleri sanık listeleriyle karşılaştırıldı. Mahkeme heyetinin kararını açıklamasıyla karara tepki gösterenler oldu. Tutuklama kararı verilen bazı muvazzaf askerler salonda görevli Askerlere direndi. Aralarında general rütbesinde askerlerin bulunduğunu gerekçe göstererek, ''Size onları teslim etmeyiz. Buraya onları teslim almak için Orgeneral gelecek'' dediler. Görevli askerlerin işini yapmasını engellediler. Bunun üzerine, sanıklar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar mahkeme salonunda tutuldu.Önce adliyeye girişler yasaklandı ardından da duruşma salonunun kapısı kapatıldı. Basın mensupları da dışarı çıkartıldı. Tutuklanan sanıklar saatler gece yarısını gösterdiğinde sağlık kontrolü için mahkemeden çıkarıldılar.

Etiketler :