Hakkari'de Havan Saldırısı: 1 şehit

Hakkari'de Havan Saldırısı: 1 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde havan topu saldırısında 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik mevkiinde, İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na teröristler tarafından öğle saatlerinde yapılan havanlı saldırıda 1 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde iç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na, Irak’taki PKK’lı teröristler havanlı saldırı düzenledi.

Olay, bugün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nde meydana geldi. Irak topraklarından Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Yapılan saldırıya güvenlik güçleri, anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüslerle top atışları yapıldı.

Bu arada kobra tipi helikopterler de aynı bölgede sürekli uçuş yaptı. Aynı saatlerde ise 2 savaş uçağının Yüksekova yönünden gelerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:
"Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimize, Derecik Beldesi'nde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından haince yapılan hava atışı sonucunda bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Miletimizin başı sağolsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.