Halaçoğlu'ndan ilginç hizmet

Halaçoğlu'ndan ilginç hizmet

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu kökenini merak edenlere hizmet verecek

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Kürtlerin yüzde 30'u Türk kökenli" açıklamasının dayanağı olan Osmanlı tahrir belgelerini 6 ciltlik kitapta topladı. Arşiv belgelerini, sanal aleme taşımaya hazırlanan Halaçoğlu, www.anadoluarsivleri.com adli site üzerinden kökenini merak edenlere hizmet verecek. 1 TL karşılığında girilecek sitenin, 2 milyon TL gelir elde etmesi bekleniyor.

Hasan ÖYMEZ / ANKARA

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 2 yıl önce yaptığı, "Kürtlerin yüzde 30'u Türk kökenli" açıklamasına dayanak oluşturan Osmanlı tahrir belgelerini 6 ciltlik kitapta topladı. "Anadolu'da Aşiretler, Cemaatler, Oymaklar" adını verdiği çalışmayı sanal aleme taşımak için kolları sıvayan Halaçoğlu, 60 bin TL masraf yaparak, server kurdu ve belgeleri internete aktardı. Korsanlara karşı bir bilgisayar şirketiyle anlaşan Halaçoğlu, www.anadoluasiretleri.com adli siteden 1 TL karşılığında etnik köken belgesi sunacak.

41 BİN FİŞ ÇIKARDI

"Yaptığımız değerlendirmelere göre siteye en az 1 milyon kişinin girmesini bekliyoruz" diyen Halaçoğlu, 1986 yılında başladığı çalışmanın maliyetinden ise manevi boyutunun daha büyük olduğunu söyledi. "Uyumadığım günler oldu. Günde ortalama 3-4 saat uyku ile TTK Başkanlığı yaptım; üniversitede derslerime ve akademik kariyerime devam ettim. Belgeleri, sıralarken tam 41 bin fiş yaptım" diye konuştu.
Halaçoğlu her ne kadar "en az 1 milyon" ziyaretçi beklese de, sitenin meraklısının çok olacağı ve gelirin 2 milyon lira dolayına ulaşması beklentisi yüksek.

Etiketler :