Halepçe Katliam filmi

Halepçe Katliam filmi

Halepçe Katliamı'nı konu alan filmin çekimleri, 3 bin rakımda verilen konserle sona erdi.

16 Mart 1988'de 5 binden fazla insanın ölümüne neden olan Halepçe Katliamı'nı konu alan filmin çekimleri tamamlandı. Yapımcılığını Habip Beyter'in üslendiği, Abdullah Demiralp'ın yazdığı ve yönetmenliğini Şirin Harhar'ın yaptığı filmde, yaklaşık 700 oyuncu rol alıyordu. Yaklaşık bir aydır devam eden çekimler sırasında zor anlar yaşadıklarını belirten yönetmen Şirin Harhar, filmin üç bölümden oluştuğunu ve çekimleri 3 bin rakımda doğa şartlarına meydan okuyarak sürdürdüklerini ifade etti.

Harhar, "Halepçe ismi anıldığında insanların tüylerinin diken diken olduğu bir katliam. Biz bu katliamı canlandırıyoruz burada, ama şurada bir gerçeklik var ki, onu göz önünde bulundurduğumuzda bu 3 bin rakım aslında bizi pek fazla zorlamıyor" dedi.

FİLMİN ÇEKİMLERİ MİNİ BİR KONSERLE SONA ERDİ

Filmin yapımcılığını üslenen Habip Beyter, zor şartlar altında bile olsa çekimleri bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine destek veren başta Ördekli köyü sakinleri olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Köylülere bir konser vererek çekimlerin sonuna geldiklerini belirten Beyter, filmin uluslar arası arenada büyük ilgi göreceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.