Haliç geçişinde dev adım

Haliç geçişinde dev adım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro ulaşım ağını büyütmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro ulaşım ağını büyütmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak, İstanbul Metrosu Haliç Geçişi çalışmaları kapsamında köprü kazıklarının çakılmaya başlanmasıyla bu projede dev bir adım daha atılmış oldu.

İstanbul Metrosu’nun en önemli aşamalarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşaatının temel kazıklarının çakma işlemi başladı.

Köprü tamamlandığında, Hacıosman’dan metroya binen yolcular kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna gelecek. Burada Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköy- Başakşehir’e kısa sürede gidebilecek.

Portekiz’de imal edilerek Haliç’e getirilen dev kazıklar teknik hazırlıkların tamamlanmasından sonra çakılmaya başlandı. Üç seferde 35 kazık getirilmişti, 19 adet kazık ise Mart ayı sonlarında doğru Haliç’e getirilecek. Haliç’te depolanan kazıkların teknik çalışmalarının tamamlanmasının ardından 27 Şubat 2010 tarihinde ilk kazık çakıldı. Bugüne kadar ilk 3 kazığın çakımı tamamlandı. Deniz kazıklarının tümünün “çakma işlemi”nin 15 Nisan 2010 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Ardından kazık tabanından anakayaya doğru soket kazısı ve betonlama işlemleri başlayacak. Köprü inşaatının 2010 sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Etiketler :