Halıcı'dan Bomba Açıklamalar!

Halıcı'dan Bomba Açıklamalar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, eski Başbakan Bülent Ecevit'in Cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüğü isimleri ilk kez açıkladı.

Siyaset dünyasına bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı,"Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifini önce Hüsamettin Özkan'a, ardından Mehmet Haberal'a iletti! Fakat ikisi de kabul etmediler" dedi. 

Gazeteci yazar Nuriye Akman, Akılda Kalan, programında bu hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'yı konuk etti. Bülent Ecevit'in 2002 yılında Başkent Hastanesi'ndeki tedavi sürecinde yaşananların konu edildiği programda,  Ergenekon davasında yargılanan Mehmet Haberal'a cumhurbaşkanlığı adaylığının teklif edildiği ortaya çıktı.

İLK KEZ AÇIKLADI

Bu konuda ilk defa bir televizyon programında konuştuğunu belirten Halıcı, "Biliyorsunuz Sayın Demirel'in cumhurbaşkanlığının süresini uzatma konusunda rahmetli Ecevit'in önemli bir girişimi olmuştu. Hatta eleştirenler de olmuştu. Ama olmayınca Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi ile karşı karşıya kaldı. Parlamentonun en fazla milletvekiline sahip grubu olarak ne yapabiliriz diye Sayın Başbakan düşünceler içerisindeydi. Gazeteler, orada o iki isimle beni karşı karşıya getiriyordu" dedi. Bu isimlerden birinin Hüsamettin Özkan diğerinin ise Mehmet Haberal olduğunu söyleyen Halıcı, "Benim bulunduğum bir ortamda Sayın Bülent Ecevit, bizzat Sayın Hüsamettin Özkan'a Cumhurbaşkanı adayı olmayı teklif ettiğini" söyledi. Özkan'ın Ecevit'in bu teklifini reddettiğini belirten Halıcı, Akman'ın "Kendini layık görmediği için mi reddetti?" sorusunu ise "Zannetmiyorum. Ben o davranışını hem ilgi, hem de saygıyla karşılamıştım. Daha sonra Bülent Bey'e Sayın Mehmet Haberal'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının iyi olabileceği bir biçimde iletilmiş" yanıtını verdi.  

İLGİNÇ DİYALOG

Programda Emrehan Halıcı ile Akman arasında yaşanan diyaloglar da dikkat çekti.

Akman: Kim iletiyor bunu?

Halıcı: Bilmiyorum.

Akman: Demirel.

Halıcı: Zannetmem.

Akman: Niye çok zannederim. Çok zannedilebilir bir şey.

Halıcı: Nuriye Hanım ben sanki birilerini korumaya çalışıyormuş gibi bir konumda kalmak istemem.

Akman: Ben şüphelerimi dile getireyim, siz de fikirlerinizi söyleyin.

TEKLİFİ BU SÖZLERLER REDDETTİ

Bu diyaloğun ardından, "Hüsamettin Bey tarafından da bu teklifin Sayın Haberal'a götürüldüğünü duydum" diyen Halıcı, Haberal ile arasında geçen konuşmayı programda  aktardı:

"Haberal ile de tanışıklığımdan dolayı ben de bizzat gittim. Hastanede bir sohbet sırasında Haberal'a çok kibar bir biçimde, teklif ediyor gibi değil ama böyle bir düşünce olduğunu anlatıp, Haberal'ın ne düşündüğünü sorduğumda, bana verdiği cevap da 'Çok teşekkür ederim. Şu an bu işlerimin başındayım' şeklinde oldu"

BAŞKENT HASTANESİ ŞÜPHESİ

Emrehan Halıcı, programda Ecevit'in Başkent Hastanesi'ndeki tedavisini yarıda bırakmasıyla ilgili konuştu. Programda Başkent Hastanesi'nin Ecevit için hazırladığı sağlık raporunu hiç görmediğini belirten Halıcı, Ecevit'in kendisinin yanında hastaneyle ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığını söyledi. Ecevit'in tedavi sürecindeki dedikodular ve kuşkulardan ötürü hastaneden ayrıldığını belirten Halıcı, "Sonuçta Bülent Ecevit'in o hastaneden ayrılması neredeyse kaçınılmaz bir hale geldi. Bülent Ecevit bu ayrılığı, hastane yönetimi ve DSP'den ayrılan arkadaşlarımızın yakınlıkları, dostlukları nedeniyle hastane töhmet altında kalabilir şeklinde açıklamıştı. Dolayısıyla oradan ayrılarak hastaneye bir kolaylık sağladığını da söylemişti" dedi.

O TOPLANTIYI ANLATTI

Emrehan Halıcı, Bülent Ecevit'in Başkent Üniversite'sindeki tedavisini bırakmasına neden olan "Eğer Ecevit randevuya giderse iş göremez raporu verecekler" yönündeki istihbarat ve 10 Temmuz 2002'de tedavinin bırakılma kararının alındığı toplantı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Ecevit'in Oran'daki evinde yapılan o toplantıya da katılmadığını iddia etti.

"Bu külliyen benim şahit olmadığım bir olay. Hiçbir şekilde böyle bir toplantıda bulunmadım. Böyle bir toplantı olduğunu ve herkesin ortasında böyle bir bilgi iletildiğini de kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum. Eğer böyle bir konuşma geçtiyse Rahşan Hanım'ın bu konuda bir bilgisi olabilir. Ama benim önümde böyle bir konunun iletildiğine hiçbir zaman şahit olmadım"

İDDİANAMEYİ YALANLADI

Programda Halıcı'nın Başkent Hastanesi'yle ilgili kuşkulu sözlerinin Ergenekon iddianamesinde yer alması konusuna da değindi. Halıcı, "Hiçbir zaman Ecevit'e iş göremez raporu verilecekti demedim" dedi. Programda Akman'ın Halıcı'ya bu sözlerinin 3. Ergenekon iddianamesinde yer aldığını söylemesine rağmen Halıcı, bu konudaki hiçbir sözünün Ergenekon iddianamesinde yer almadığını savunarak,"İddianameye girip girmediğimle ilgili herhangi bir şekilde bana savcıdan resmi, gayri resmi hiçbir müracaat yapılmadı. Eğer çağrılsaydım muhakkak gider, anlatırdım" dedi. Bu konuda kendisine açılan üç davadan beraat ettiğini belirten Halıcı, "Dava edilmemden dolayı bir üzüntüm, kırgınlığım, sitemim var. Ama bu sitemim şu anda gerçekleri, doğruları dürüst bir biçimde ortaya koymaktan beni tabii ki alıkoymadı" dedi.

DAVALISIYLA SİYASET YAPACAK

Emrehan Halıcı, programda Mehmet Haberal ile aynı partide siyaset yapma konusundaki duygularını paylaştı.

"Aslında bu benim için bir fırsat. Ergenekon sanıklarının milletvekili adayı olmasından rahatsız olduğumu söylersem ayıp etmiş olurum. Keşke hiç bu süreçler olmasaydı. İddia sahibi kişiler veya iddiaya maruz kalanlar, yargı yoluyla keşke bunu bir an önce ispatlamış olsalardı, keşke şu an bunları konuşmuyor olsaydık"


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.