Haliç'teki 50 ton altın sır oldu

Haliç'teki 50 ton altın sır oldu

Haliç kenarındaki bir atölyeden tünel kazarak 50 ton Bizans altını çıkarıldığı iddia edildi. Bizans sarnıcı içinde kazılan tünel bulundu. 4 defineci yakalandı. 50 ton altının izine rastlanamadı

İstanbul Haliç Polis Merkezi'ni 31 Ekim 2013 tarihinde arayan bir kişi, Hasköy'de Kadir Özmen'in yetkilisi olduğu Tarhan Kağıt Geri Dönüşüm şirketinin atölyesinde kazı yapıldığı, bulunan 50 ton altınların bir kısmının eritildiği ihbarında bulundu.

Polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Mali polis de, piyasa değeri 4.5 milyar lirayı bulan 50 ton altınla ilgili bir ipucu aramaya başladı. Polis şüphelilerin mal varlığı ve banka hesaplarını mercek altına aldı. Bulduğu öne sürülen altının, Bizans'ın kayıp hazinesinin olduğu yolundaki şehir efsanesini de akıllara getirdi. Soruşturmasını tamamlayan savcılık hazırladığı iddianamede, şüpheli Kadir Özmen, Şammas Aydudu, Ahmet Akça ve Kadir Çetin'in Bizans sarnıcında kazı yaptığını ifade etti. 2 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu da 'define' kazısının Bizans sarnıcında yapıldığını beirtti. Zanlılar hakkında 5 yıla kadar ceza istenirken, 50 ton altının ise bulunamadığı belirtildi.

Kaynak: Orhan YURTSEVER / Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.