Halil Bakırcı 3. sıraya talip

Halil Bakırcı 3. sıraya talip

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Mesut Yılmaz'ın Rize'den milletvekili adayı olması halinde kendisinin de AK Parti'den 3. sıra adayı olacağını söyledi!

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın yeniden Rize’den milletvekili adayı olması halinde kendi partisinin Rize’den son sıra Milletvekili adaylığına talip olduğunu açıkladı.

AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2011 Haziran ayı içerisinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki sorulara ilginç bir cevap verdi.

 Bakırcı, adaylık süreci için henüz erken olduğunu belirtmesine rağmen Mesut Yılmaz’ın aday olması halinde, Yılmaz’a rakip olabilmek için partisinin son sıra milletvekili adaylığına talip olduğunu açıkladı.

Bakırcı aday olup olmayacağı yönündeki soruya, “Ben Rize’nin Belediye Başkanıyım. Şu anda adayım da demem, değilim de demem doğru olmaz. Belediye Başkanlığı’ndan ayrılacağım güne kadar gündemim görevim olur. Görevimin gerektirdikleri ne ise onları yaparım. Adaylık süreci için henüz erken. Şu ana kadar da hiçbir arkadaşımızın adaylığını açıkladığını duymadım. Adaylık için AK Parti’de bir çok ismin konuşulması ise AK Parti’nin gücünü gösteriyor. Bizim ismimizin de konuşulması normaldir. Ancak ben 15 ay önce bir şey söylemiştim. Eğer Mesut Yılmaz yeniden aday olursa, karşısında partimin son sırasından aday olmak isterim. Kanaatime göre aday olmayacaktır. Eğer olursa partimin son sıra adaylığına talibim” dedi.

Üç milletvekili bulunan Rize’de geçtiğimiz seçimlerde seçimlere bağımsız olarak giren Mesut Yılmaz 46 bin oy olarak Rize Bağımsız Milletvekili olmuştu. Kalan iki milletvekilliğini ise AK Parti kazanmıştı.

RİZE’DE OTURUP RİZE’DE YAZILMAYANA PAHALI SU

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de ikamet edip farklı bir yerde nüfus kaydı yaptıran su abonelerine normal tarifenin yüzde 30 üstünden faturalandırma yaptıklarını belirterek, “Şehrimizin şu anda görünen nüfusu 95 bin 600. Gerçek nüfusunu belirlemek için su abonesi, toplanan çöp ve öğrenci sayısını kriter aldığımızda ve bu kriterlere bağlı olarak en asgari rakamları hesapladığımızda şehrimizin nüfusu 130 bin’in üstünde. Rize’de ikamet edip Rize dışında yazılan her beş bin kişinin bize ayda 500 bin TL zararı var. 30 bin kişide bu 3 milyon TL yapar. Hemşerilerimiz Rize’de ikamet ediyor. Çay hasat zamanları birkaç ay köylerine çıkıyorlar. Ama muhtarlık seçimlerinde oy kullanabilmek için nüfus kayıtlarını köylerine aldırıyorlar. Biz tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın su ücretlerini normal tarifeden yüzde 30 fazla faturalandırıyoruz. Bu şekilde il sınırlarımız içerisinde oturup kendi belde ve ilçelerinde yazılan belediye başkanlarımız da var. Onlardan da yüzde 30 yüksek oranda su ücreti alıyoruz. Yeni yıl yaklaşıyor. Hesaplamalar yeni yıla göre yapılacak. Vatandaşlarımızdan bizden daha iyi hizmet alabilmeleri için nüfus kayıtlarını gerçekten yaşadıkları yerlere aldırmalarını istiyoruz” dedi.

Etiketler :