Halit Akçatepe gözyaşlarına boğuldu

Halit Akçatepe gözyaşlarına boğuldu

Hababam Sınıfı'nın ünlü Güdük Necmi'si Halit Akçatepe, İzmir'de çıktığı tiyatro sahnesinde seyircinin ilgisi karşısında duygulu anlar yaşadı.

Haluk Işık'ın yazdığı, yönetmenliğini Halit Akçatepe'nin, süpervizörlüğünü ise Zeki Alasya'nın yaptığı Haraşo Hayatlar isimli oyunun İzmir'de gösterimi yoğun ilgi gördü. Oyunun beğeni ile izlenmesi karşısında duygulana Tiyatrocu Halit Akçatepe gözyaşlarına hakim olmadı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelen Haraşo Hayatlar isimli oyun İzmirli tiyatro severlerden tam not aldı. Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü simalarından Sinan Bengier, Ayberk Atilla, Tuncay Gürel, Birgül Ulusoy, Ebru Karaman, Ender Gülçiçek, Muzaffer Özdemir ve Yusuf Gölet'in rol aldıkları oyun büyük beğeni topladı. Oyun sırasında seyircinin gösterdiği reaksiyon ve oyun bitiminde dakikalarca devam eden alkış oyuncularla, Adım Tiyatrosu'nun sahibi Metin Karaman'ın şaşkına çevirdi.

"Ben böyle seyirci görmedim" diyen Karaman, "Geçen yıl Dünya Tiyatrolar Günü'nde Almanya'nın Köln kentindeydik. Bugün Gaziemir'de oynadık. Ali Poyrazoğlu, iyi bir oyunun yüzde 50'sinin seyirci olduğunu söyler. Ama burada siz yüzde 50'nin de üzerine çıktınız. Gaziemir çoktan bir Avrupa kenti olmuş. En kısa sürede yine buraya gelmek benim için emir oldu" diye konuştu.Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u sahneye davet eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye kurslarında 500'den fazla kursiyerin tiyatro eğitimi aldığını, son 2 ayda 5 binden fazla kişiye belediyenin ücretsiz tiyatro izlettirdiğini öğrenince de çok şaşırdım. Böyle bir başkanınız olduğu için çok şanslısınız."

AKÇATEPE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hababam Sınıfı'nın ünlü Güdük Necmi'si Halit Akçatepe, Başkan Şenol'un daveti ve seyircinin yoğun alkışıyla sahneye çıktı. 72 yaşında olduğunu, 67 yıldır sahnede olduğunu söyleyen Akçatepe de seyircilere övgü yağdırdı. Güçlükle çıktığı sahnede duygulanıp gözyaşlarını tutamayan Akçatepe, "Beş yaşında bir filmle mesleğe adım attım. O gün sahne tozunu yutan Sıtkı'nın 5 yaşındaki o oğlu hala sahnede" diye konuştu.

haber7.com

Etiketler :