Halk Ak Parti'ye inanıyor mu?

Halk Ak Parti'ye inanıyor mu?

"İslami AK Parti için salt bir seçim zaferi olmayan söz konusu referandumun sonuçları, aynı zamanda Türk halkının, AK Partinin Türkiye'de demokrasiyi yerleştireceğine inandığını gösteriyor."

Ürdün'de yayımlanan el Ray gazetesinin 5 Ekim 2010 tarihli internet sayfasında, Halit Valit Mahmut imzasıyla yayımlanan yorumda şunlara yer verildi;

Türkiye'de 12 Eylül'de AK Partinin sunduğu 26 maddelik Anayasa değişiklik paketi, ilgili referandumda, yüzde 58 oy oranıyla halk tarafından kabul edildi ve bu da toplam 49,5 milyon seçmenin 30 milyonunun "evet" oyu kullandığı anlamına geliyor.

İslami AK Parti için salt bir seçim zaferi olmayan söz konusu referandumun sonuçları, aynı zamanda Türk halkının, AK Partinin Türkiye'de demokrasiyi yerleştireceğine inandığını gösteriyor.

Bu halk oylamasının sonuçları, Türkiye'nin siyasi geleceği için yol haritasını iç ve dış cephelerde büyük ölçüde çizdi. İç cephede, Türk halkının İslami AK Partiye güvendiğini ve onun demokrasi yolunda atığı adımlara inandığını ortaya koydu çünkü bu referandumun sonuçları, siyasilerin ve gözlemcilerin katılım ve sonuçlar açısından tahminlerini ve beklentilerini altüst etti.

Aynı zamanda AK Parti, bu referandum sonuçları sayesinde askerî müessesenin elini kolunu bağlamayı ve halkın onayıyla orduyu politikadan uzak tutmayı veya uzaklaştırmayı başardı.

Dış cephedeyse Türkiye'nin, ABD, Avrupa, İsrail ve Batı'ya dönük 80 yıldır değişmeyen politikasında yeni bir sayfa açıldı. AK Parti döneminde Türkiye, yüzünü yıllardır uzak kaldığı Arap ve İslam dünyasına çevirmeye başladı ve bu sayede Türkiye, bölgede gerçekten söz sahibi bir ülke oldu.

Aynı zamanda, AK Parti bu Anayasa reformu ile AB'ye üyelik kriterlerinin yerine getirilmesi, Türk toplumunun modernleştirilmesi ve ekonominin geliştirilmesi konularında Türkiye'ye yeni bir adım attırdı. Bu sayede daha demokratik bir Türkiye'nin AB'nin güçlü bir üyesi olması için çok önemli bir adım atıldı. Ayrıca Türkiye'nin üyeliği hususunda artık Birliğin bir bahanesi kalamayacak.

BYEGM
 

Etiketler :