Halk Kart'ın isim hakkı 1 milyon dolar

Halk Kart'ın isim hakkı 1 milyon dolar

Halk Kart'ın isim hakkı için 1 milyon dolar isteniyor.

Antalya'da toplu ulaşımda kullanılan Halk Kart'ın isim hakkı için başvuruda bulunan marka vekili Hasan Erol, tescil belgesini alırsa, 1 milyon dolar verene isim hakkını satacağını söyledi.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada kullandığı kartlarda Halk Kart ismini yazmadığına dikkat çeken Erol, Türk Patent Enstitüsü'nün bu konuyu incelediğini ifade etti.

Halk Kart'ın isim hakkını almak üzere Türk Patent Enstitüsü'ne 17 Ağustos 2009 tarihinde başvuruda bulunan marka vekili Hasan Erol, 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname'nin 39. maddesine göre, isim hakkını alırsa Büyükşehir Belediyesi'ne tazminat davası açacak. Erol, 1 milyon dolar verene de isim hakkını satacağını açıkladı.

HALKBANKASI DA MÜRACAAT ETTİ

Toplu ulaşımda kullanılan tam, indirimli, yetkili kartların üzerinde Halk Kart isminin yazılı olmadığını belirten Erol, "Bu konu ile ilgili Türk Patent Enstitüsü'nün incelemesi sürüyor. Ben ismin taşımacılıkta kullanım hakkını alabilmek için itiraz ettim. Halk Bankası da Halkcard isimli kredi kartların piyasada olması nedeniyle 22 Kasım 2010 tarihinde itirazda bulundu. Onlar da manyetik ve optik taşıyıcılar sınıfından marka hakkını almaya uğraşıyor. Halk Kart ismi Halkcard kredi kartını çağrıştırdığından bu anlamda kullanım hakkı onlara ait olacak." diye konuştu.

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ'NE BAŞVURU ŞART

Bir ismin kullanım hakkı için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurulması gerektiğini belirten Erol, markaların tescil belgesi ile korunmasının günümüzde zorunlu hale geldiğini söyledi. Erol, "Marka kullanım hakkının ihlal edilmesi halinde 1-4 yıl hapis, 15 bin 570 ve 51 bin 150 TL, 1 yıldan az olmamak kaydıyla iş yerinin kapatılması ve bir süre kadar ticaretten men cezaları uygulanmaktadır." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :