Halk Müziği Solo Ses ve Solo Çalgı Yarışması

Halk Müziği Solo Ses ve Solo Çalgı Yarışması

Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği Solo Ses ve Solo Çalgı Yarışması sona erdi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde, TRT sanatçılarının yanı sıra Üniversitelerin müzik bölümlerindeki eğitimcilerin değerlendirmeleri sonucunda 13 -17 yaş grubu kız solist dalında Niğde Gençlik Merkezi'nden Hilal Arslan, 95.55'lik puanı ile birinciliği elde ederken, Kahramanmaraş Gençlik Merkezi'nden Müjde Taşçı ve Erzincan Gençlik Merkezi'nden Seda Akbulut elde ettikleri 93.55'lik puanla ikinciliği kazandı.

Bu kategoride Erzincan Gençlik Merkezi adına yarışmaya katılan Dilacan Turhan 92.55'lik puanı ile üçüncülüğü elde etti. 13-17 yaş grubu erkek solist grubunda birinciliği Erzurum Gençlik Merkezi'nden Kubilay Perdakçıoğlu söylediği Kerkük yöresine ait türkü ile 95.66 ile elde ederken,Van Gençlik Merkezi'nden A.Kadir Kılıç 95.11'lik puanı ile ikinci ve Kahramanmaraş Gençlik Merkezi'nden Osman Gözcü 92.88'lik puan ile üçüncülüğü kazandı.Bu kategoride Nevşehir Gençlik Merkezi adına yarışmaya katılan Hakan Çiğdem Ürgüp yöresine ait söylediği türkü ile 92.77 puan ile dördüncülüğü elde etti.

18-24 yaş grubu bayanlarda kız solistler arasında Rize Gençlik Merkezi'nden Hülya Bakiroğlu 94.88' lik puanı ile birinciliği kazanırken, Erzurum Gençlik Merkezi'nden Meltem Korukçu 94.77 puanı ile ikinci ve Diyarbakır Gençlik Merkezi'nden Mekiye Sevim 94.44 puan ile üçüncülüğü elde etti. 18-24 yaş grubu erkeklerde de Adıyaman Gençlik Merkezi'nden Murat Dağ 94.44'lük puanı ile birinciliği kazanırken, Erzurum Gençlik Merkezi'nden Ümit Öztürk 94.00 lık puanı ile ikinçci ve Kırşehir Gençlik Merkezi'nden Veli Ertaş' da 93.11'lık puanı ile 3. oldu.

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği Solo Çalgı Yarışmasında 13-17 yaş grubunda Van Gençlik Merkezi'nden Miraç Çağla 95.55 ile birinciliği elde ederken, Balıkesir Gençlik Merkezi'nden Soner Gülfidan95.22 puan ile ikinci ve Artvin Arhavi Gençlik Merkezi'nden Ünal Tamtabak 94.33 puanı ile üçüncülüğü elde etti.

18.24 yaş grubu çalgı yarışmasında da Denizli Gençlik Merkezi'nden Murat Koyuncu 96.11 puan ile birinciliği alırken Artvin Arhavi Gençlik Merkezi'nden Özgür Genç ikinci ve Kırşehir'den Muhammed Ertek de 93.77 puan ile üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere daha sonra düzenlenen bir törenle hediyeleri takdim edildi.
 

habertaraf.com

Etiketler :