Halk nüfus müdürlüklerine koştu

Halk nüfus müdürlüklerine koştu

Nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan seçimde oy kullanamayacağının duyurulmasının ardından, kimliklerini yenilemek isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine koştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısında, nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen vatandaşların nüfus müdürlüklerinde yığılmaya neden olduğunu, bu sorunu çözmek, vatandaşların seçim gününe kadar nüfus cüzdanlarını değiştirebilmelerini sağlayabilmek için bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinin cumartesi ve pazar günleri dahil en erken saat 24.00'e kadar açık olacağını söyledi.

Vali Harput, nüfus müdürlüklerine memur takviyesi de yapıldığını belirterek, ''Vatandaşlarımız 'nüfus idaresi kapalıdır' diye, kimliklerini değiştirmeden geri dönmeyeceklerdir. Fazla çalışan memurlarımıza fazla mesai de verilecektir. Ellerinde eski nüfus cüzdanları olan vatandaşlarımız başka bir belgeye gerek olmadan, 2 fotoğraf ve 3 TL ile kimlik belgelerini rahatlıkla değiştirebilecektir'' dedi.

-KONYA-

Konya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Celal Kara, birçok kişinin, TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmek istediğini söyledi.

Önceden il genelinde ortalama 2 bin-2 bin 500 kişiye nüfus cüzdanı verdiklerini, dün ise 6 bin 311 vatandaşın nüfus cüzdanını yenilediklerini kaydeden Kara, ''Nüfus müdürlüklerimizde aşırı yoğunluk var ancak vatandaşlarımızı mağdur etmemek için fazla mesai yapıyoruz. Vatandaşlara yeni kimliklerini verebilmek için görevlilerimiz akşama kadar çalışıyor'' dedi.

Kimliklerini yeniletmek için nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle kendilerine sıra numarası bile verilmediğini, akşama kadar sıra kalmadığının söylendiğini belirterek tepki gösterdi.

-TOKAT-

Tokat Valiliği binasındaki nüfus müdürlüğünde kimliklerini yeniletmek isteyen vatandaşlar, duyurunun geç yapıldığını iddia ederek, seçime az zaman kala zor durumda kaldıklarını ifade etti.

Yoğunluk nedeniyle nüfus müdürlüğünün saat 19.00'a kadar hizmet vereceği, seçim gününe kadar kent genelinde yaklaşık 35 bin kişinin kimliğini yeniletmesinin beklendiği bildirildi.

-KÜTAHYA-

Kütahya'da Zafer Meydanı'ndaki Hükümet Konağı'nda bulunan nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlar arasında sorun yaşanmaması için güvenlik önlemi alındı.

Sıra numarası alan vatandaşlar, nüfus cüzdanlarını değiştirebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Vatandaşlar, nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası bulunmayanların seçimde oy kullanamayacağının geç duyurulduğunu belirterek tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :