Halk panikte çünkü;

Halk panikte çünkü;

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri'nin kaynağında görülen toplu balık ölümleri halk arasında paniğe neden oldu.

İlçede 2 saat içerisinde yoğunlaşan balık ölümlerinin sebebi araştırılırken, alabalık yetiştiriciliği yapılan tesislerde de balıklar ölü bulundu. Yetkililer, zehirlenen balıklardan tutarak evine götüren vatandaşları balıkları yememeleri konusunda uyardı.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan'da Kaynarca olarak bilinen Ceyhan Nehri'nin kaynağında henüz tespit edilemeyen bir nedenle toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı. Kaynağa uzak bölümlerde vatandaşlar, ölü balıkları yakalamak için birbirleriyle yarıştı. Alabalık tesislerinde de tablonun değişmemesi üreciler arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar, Polis ve Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla tutulan balıkların yenilmemesi konusunda uyarıldı.

Alabalık yetiştiriciliği yapan Yasin Karagöz, 120 bin dolayında alabalığın telef olduğunu açıkladı. Çevrede bulunan vatandaşlar elleriyle tuttuğu balıkları evlerine götürdü.

Bazı vatandaşlar balık ölümlerinin yapılan bir ilaçlama yüzünden yaşandığını iddia ederken, yetkililer konu ile ilgili araştırma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :