Halk TV krizi 'zirve' yaptırdı

Halk TV krizi 'zirve' yaptırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal dün sürpriz bir görüşme yaptı. Talebin Kılıçdaroğlu'ndan geldiği belirtilirken, görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Yusuf Çelebi'nin haberi

Çıkışta soruları cevaplayan Baykal, "Hasret giderdik" dedi. Baykal, "Halk TV sorunu gündeme geldi mi?" sorusuna ise "Onu da konuştuk" karşılığını verdi.

CHP'nin parti politikalarını seçmene aktarmak için kurdurduğu Halk TV, parasız kalınca iflas etmişti. Baykal'ın baldızının oğluna ait olan hisseleri almak isteyen yeni yönetim bunu gerçekleştiremeyince "Hizmet Alımı Sözleşmesi"ni yenilemeyerek kanalın iflasına neden olmuştu. Halk TV'nin iflası ile medyasız kalan CHP yönetimi bunun için CHP Milletvekili Durdu Özpolat ile ODATV sitesinin sahibi Soner Yalçın'la televizyon kanalı kurmak için harekete geçmişti. Ergenekon soruşturması çerçevesinde Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ile birlikte televizyon girişimi yarım kalınca, CHP'de ibre yine Halk TV'ye döndü. Kılıçdaroğlu'nu süpriz zirvede tekrar kanala talip olduğu ve kanalın devrini istediği ifade ediliyor.

YENİ ŞAFAK

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :