Halkı çatışmaya çekmek isteyen PKK'nın planı bozuldu!

Halkı çatışmaya çekmek isteyen PKK'nın planı bozuldu!

Şemdinli'de halkı çatışmaya çekmek isteyen terör örgütü PKK'nın planını jandarma ve polis özel harekat birlikleri bozdu.

PKK'nın ilk kez mevzi çatışmasına girdiği Şemdinli ve Çukurca saldırılarının kodları çözüldü. 8 ay Hakurk'ta eğitilen teröristler, yüzerli gruplar halinde sınırı geçti, bölgeyi mayınladı. Dinlenmemek için notlarla haberleşen teröristlere 'Hakurk'a dönen infaz edilir' talimatı verildi. Ancak alınan istihbarat planı bozdu. Şemdinli'ye jandarma ve polis özel harekatından 2 bin kişilik özel birlik gönderildi. Halkı çatışmaya çekmek istediği sokaklar bu birlikler tarafından kontrol altına alınınca teröristler kırsalda ağır kayıplar vererek çekildi.

PKK'nın, Şemdinli ve Çukurca'ya saldırının hazırlıklarına 2011 yılında başladığı ve Hakurk Kampında 7-8 aydır özel eğitim verdiği ortaya çıktı. Eğitim ve intikaller sırasında saldırı tarihinin gizli tutulduğu öğrenilirken, Şemdinli ve Çukurca'ya saldıracak olan militanların saldırı grubu, sızma grubu, sabotaj grubu ve destek grubu şeklinde eğitildikleri belirlendi. Şemdinli ve Çukurca saldırısında farklı bir konsept deneyen örgütün, ilk kez 'Savunma grubu'nu görevlendirmediği ortaya çıktı.

Hakkari bölgesine yönelik hazırlıklarını büyük bir gizlilik içerisinde yürüten örgütün, örgüt militanlarına telsiz kullanmayı yasakladığı, kuryeler arıcığıyla, 'kağıtla not göndermek' suretiyle haberleştikleri ve acil durumlarda 'şifre' kullandıkları tespit edildi.

200 TERÖRİST SALDIRDI

Hakkari bölgesini Kuzey Karargah'tan ayırarak yurtdışı komutanlığına bağlayan örgütün militanlarını 100'erli gruplar halinde içeriye soktuğu ve "Kışa kadar bölgede kalın' talimatı verdiği öğrenildi.

Hakkari bölgesinde 700-750 militanı bulunduran örgütün, 300 kişilik bir grubu bulundurduğu Şemdinli'ye 200 militanla saldırdığı, zayiat verilmesi üzerine, 'Geri çekilelim' çağrılarına kesin bir dille, "ret' cevabı geldiği belirlendi. Çatışmanın şiddetinden dolayı geri çekilmede ısrar eden timlere ise, 'Hakurk'a dönen infaz edilir' diye karşılık verdiği tespit edildi.

Hakkari'yi hedef alan PKK'nın hazırlıklarına 2011 kışında başladığı ve militanlara 7-8 aydır Şemdinli ve Çukurca üzerine özel bir eğitim verdiği ortaya çıktı.

Şemdinli'ye saldıracak olan militanların 7-8 aydır Hakurk bölgesinde eğitim verildiği ve eğitime bütün gruplardan örgüt elemanlarının seçildiği öğrenildi. Militanların güvenlik güçlerinin termal gece görüşü altında saldırının nasıl yapılacağı konusunda eğitildikleri öğrenildi.

Daha önce 10-15 kişilik gruplar halinde sınırdan sızan PKK'nın, bu kez konsept değişikliği yaparak haziran ayından itibaren 100'erli gruplar halinde Aşağı Zap, Havaşin ve Asiyan tarafından Hakkari bölgesine yerleştikleri tespit edildi. Hakkari bölgesinde halen 750 militanın bulunduğu, Şemdinli civarında ise bu sayının 300 civarında olduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.