Halkın Sevincini paylaşan başbakan

Halkın Sevincini paylaşan başbakan

İstanbul Başakşehir'de Fuzul Yapı tarafından hayata geçirilen Olimpa Alışveriş Merkezi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi

Başbakan Erdoğan geçen hafta sonu açılışını yaptığı Başakşehir'in ilk ve tek AVM' si OLAN OLIMPA'da TAM 3 SAAT Geçirdi.

Başakşehir ilçesinin kuruluşunda da büyük emeği olan Başbakan Erdoğan başarının yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.


İstanbul Başakşehir'de Fuzul Yapı tarafından hayata geçirilen Olimpa Alışveriş Merkezi'nin açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Olimpa Avm'nin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle Olimpa Avm'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu büyük yatırımı İstanbullulara, Başakşehirlilere kazandıran Fuzul Grub'a teşekkür ediyorum. Olimpa, Başakşehir'e ayrı bir değer katacak. Emeği geçen alın teri dökenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Fuzul Yapı'nın 45 milyon dolar yatırım ile İstanbul Başakşehir'de hayata geçirdiği Olimpa Alışveriş Merkezi'nin açılışı Başakşehir'in temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Şık ve modern mimarisinin yanı sıra Türkiye'nin ilk Regional Mall'u yani "Bölgesel Avm" si olma özelliğine sahip Olimpa, bölgenin de ilk ve tek alışveriş merkezi.

Sadece kamu yatırımlarının yeterli olmadığına işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Olimpa gibi yatırımların Başakşehir'in daha sağlıklı büyümesini sağlayarak çehresini değiştireceğini kaydetti. Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Başakşehir'de 17 bin 500 konut vardı. Şimdi ise 58 bin konut var. Biz başak tohumu attık o şimdi 100 binlere ulaşıyor" diye konuştu.

15 ayda tamamlandı
Olimpa Avm'yi 15 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını ve hayata geçirdiklerini belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ise, Olimpa Avm'yi, Başakşehir'in alışveriş ve eğlence ihtiyacını karşılamak, ilçenin modern yüzüne katkı sağlamak amacıyla tasarladıklarını kaydetti. Akbal, "Bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Olimpa Avm, Başakşehir sakinlerinin her türlü beklentisini aynı anda ve bir arada karşılayacak. İçinde yer alan çok sayıda yerli ve yabancı seçkin markaların mağazaları, Başakşehirlilere zengin seçenekler sunacak" dedi.

Akbal, 45 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdikleri Olimpa Avm'nin; farklı mimarisi, avantajlı konumu, yenilikçi hizmet anlayışıyla Başakşehir'in gözbebeği olacağını kaydetti. Akbal, "10 bin metrekare arsa üzerine kurulu 40 bin metrekare kapalı alana sahip Olimpa Avm'de 68 adet mağaza bulunuyor. Olimpa, sahip olduğu mağaza karması ile de giyimden teknolojiye, hediyelik eşyadan eğlenceye, yiyecekten spora bölgenin A'dan Z'ye ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

1.500 kişiye istihdam sağlıyor

Mahmut Akbal, altı katlı olan Olimpa Avm'de 68 adet mağaza bulunduğunu belirterek, Olimpa'nın tedarikçileriyle birlikte bin 500 kişilik bir istihdam sağladığını kaydetti. Alışveriş merkezinde iki kat kapalı otoparkın da bulunduğunu dile getiren Akbal, kapalı otoparkın 14 bin metrekare açık otoparkın ise 6 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu söyledi.

Trafik ve park sorunu yok

Başakşehir sakinleri, Olimpa Avm sayesinde kendilerine enerji ve zaman kaybettiren trafik sorunundan da kurtuluyor. Olimpa Avm, 400 araç kapasiteli kapalı ve 250 araç kapasiteli açık otoparkları ile park sorununu da ortadan kaldırıyor. 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Başakşehirlilere bölge dışına çıkmadan alışveriş ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağlayan Olimpa Avm'nin bölgesel alışveriş merkezi olma özelliğiyle İstanbul'un temel sorunu olan trafiğe girmeden alışveriş alternatifleri sunduğuna dikkat çekerek, "Olimpa Avm, önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 500 bine ulaşması beklenen Başakşehir'in alışveriş ihtiyacını karşılayarak İstanbul'un trafik sorununa da olumlu katkıda bulunacak" dedi.

Eğlenceli bir alışveriş ve yaşam merkezi…

İç mekanıyla değil, dış mimarisiyle de göz dolduran Olimpa; görsel estetiği, kullanılan teknolojisi ve modern mimari tasarımı ile alışılagelmiş Avm konseptine farklı bir boyut kazandırıyor.

Türkiye'nin ilk "Bölgesel Alışveriş Merkezi" olma özelliğini taşıyan Olimpa, Avm'yi bölge halkının ayağına kadar getirip konuklarına huzurlu, güvenli, eğlenceli bir alışveriş ve yaşam merkezi sunuyor. Olimpa Avm, konukları hem yüzlerce seçenek arasından kendilerine uygun olanı bulabilecekleri hem de alışverişlerini eğlenerek ve güvenle yapabilecekleri konforlu bir ortam hazırlıyor. Aynı zamanda, yetişkinler kadar küçük misafirlerinin de ihtiyaçlarını ön planda bulunduran Olimpa Avm, onların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış bir eğlence merkezini de hizmete sunuyor 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :