Halkın tepkisi sert oldu

Halkın tepkisi sert oldu

Avcılar da yaşanan afiş krizinin ardından konuya ilişkin açıklamalar devam ediyor. Bugün Avcılar belediyesi önüne gelen STK'lar eylem yaptı.

Avcılar da yaşanan afiş krizinin ardından konuya ilişkin açıklamalar devam ediyor. Bugün avcılar belediyesi önüne gelen İnsani Değerler Platformu, Avcılar Kadınları Grubu, Avcılar İlim Kültür Vakfı ,Erdem Kültür Ahlak ve Dayanışma Derneği ,Gülen Çocuk ve Gençlik Derneği ,İlkadım Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karınca İsim Çevre Bölge ve Yardımlaşma Derneği üyesi yaklaşık 150 kişilik kadınlı erkekli grup eylem yaptı.

Grup,"önce saygı" yazılı bir pankart açtı. "Başkan istifa kadınım örtülüyüm özgürüm","Çarşaf açılımı rahibe'ye takıldı", "Örtünmek Allah'ın emridir" yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Nigar Başar "referandum öncesi yapılan kampanyalar kapsamın da ilçemizde belediye'ye ait bilboardlara asılan afişlerde Müslüman kadınlar rahibelere benzetilerek inançları gereği örtünen Müslüman kadınlara açıkça hakaret edilmiştir. Televizyon kanalları ve gazete sayfalarına haber olarak düşen ve referandum yapılan miting konuşmalarının dahi bir numaralı atışma konusu haline gelen bu hadise, sadece Müslüman kesimleri rencide etmekle kalmamış Hristıyanlık dinine mensup Türk vatandaşlarını da rahatsız etmiştir. Bu ifadeler benzetmenin konusu olan rahibeliği de açıkca küçümseyerek tahkir etmektedir, halbuki onlarda dini inanışları gereği öyle örtünmektedirler" diye konuştu.

 

DEĞİRMENCİ İSTİFA ETSİN

Örtünmenin tüm dinlerde varolan en kadim hakikatlerden biri ve en doğal insan hakkı oldugunu söyleyen Başar, " Mustafa Değirmenci bu son icraati ile zihnen hem bugünden hem inançlı insanların dünyasından hemde düşünce derinliginden ne kadar uzakta olduğunu ortaya koymuştur. Biz Avcılar bölgesinde yaşayan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olarak bu zihniyeti kınıyor bu zihniyetin bizi yönetmeye layık olmadığını düşünüyor ve Mustafa Değirmenciyi istifaya davet ediyoruz" dedi.



"KADINLARIMIZ EVDE OTURMUYOR"

Ardından söz alan İkram Soltan ise şunları dile getirdi: Bu zihniyet rahibelere hakaret ediyor bunu nerden kendisinde hak olarak görüyor bunu anlayamadım biz rahibelere de saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz bizim eşlerimizi, hanımlarımızı, örtünen kadınlarımızı rahibelere benzeterek tahkir etmeye yelteniyor o bilboardlar da başka hakaret içeren kelimelerde var hanımların eve kapatılmasından bahsediyor. Biz müslüman dindar kesim, evlere hanımlarını kapatmıyor kapatma kelimesı ona yakışır, işte örtülü hanımlar burada acaba eve kapanan kim nerede simdi ?

GERGİNLİK YAŞANDI

Açıklamaların ardından "başörtüye uzanan eller kırılsın " ," Değirmenci istifa sloganları" atan grup üyeleriyle çevredeki vatandaşlar arasında zaman zaman tartışma ve arbade yaşandı. Öte yandan grubun bir süre dağılmaması üzerine belediyenin önüne çevik kuvvet ekipleri getirtildi. Bu arada çevredeki CHP'li vatandaşlarda Değirmenci'nin biran önce çıkıp konuya ilişkin bir acıklama yapması talebini dile getirdi. Grup, bir süre daha belediye binası önünde slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :